Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 08 Haziran 2022, Çarşamba 09:17:49 tarihinde eklendi. 2100 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ELMA SİRKESİNİN FAYDALARINI BİLİYOR MUSUNUZ? - İlke Doğan

ELMA SİRKESİNİN FAYDALARINI BİLİYOR MUSUNUZ?

 

 Genellikle salatalara lezzet vermekte kullanılan elma sirkesinin sağlığa birçok faydası olduğu gözden kaçabiliyor. Elma sirkesinin sağlığımıza etkileri neymiş gelin birlikte bakalım…

 Zayıflama üzerine etkisi:

Elma sirkesi tüketiminin ağırlık kaybına bir miktar etkisi olduğu yapılan çalışmalarla kanıtlansa da bu etkinin zayıf ve kesin olmadığını da belirtmek gerekir.

Elma sirkesi, ağırlık kaybı ve kontrolü açısından bazı faydalara sahip olsa da sonuca hızlı varmak için doğru bir araç değil.

Eğer zayıflamak istiyorsanız ve elma sirkesinin de tadını beğeniyorsanız kullanabilirsiniz. Ama sağlıklı beslenme, porsiyon kontrolü ve spor gibi diğer değişkenleri de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Kan şekeri üzerine etkisi:

Elma sirkesi genel olarak kan şekerini düşürücü ve dengeleyici etkiye sahip diyebiliriz. İçeriğindeki asetik asit, kan şekerini düşürücü ve şeker metabolizmasını düzenleyici rol oynuyor.

Diyabetli bireyler güvenle kullanabilir ancak sırf kan şekerini düşürüyor diye tek bir besine odaklanmak yerine hayat boyu uygulanabilecek bir beslenme modelini benimsemek daha doğru olacaktır.

Bağırsak sağlığı üzerine etkisi:

Elma sirkesi fermente bir gıda olduğundan pektin adı verilen prebiyotik bir madde içeriyor. Bunun yanı sıra içinde probiyotikler de mevcut.

Elma sirkesi, hem prebiyotik hem probiyotik içeriği sayesinde bağırsak sağlığı için oldukça faydalı diyebiliriz.

Antibakteriyel etkisi:

Elma sirkesi desteklediği alkali ortam ile enfeksiyonları temizleyici özelliktedir. Vücuttaki yüksek asit seviyesinin yol açtığı enfeksiyon riskine elma sirkesiyle engel olabilirsiniz.

Kan yağları üzerine etkisi:

Yapılan çalışmalar kan yağları yüksek olan bireylerde elma sirkesi tüketiminin anlamlı bir iyileşmeye neden olduğunu göstermiştir.

Ancak kan yağlarını dengede tutmak istiyorsanız öncelikle sağlıklı yaşam tarzını benimsemeniz şart. Spor yapın, sağlıklı beslenin…

 

Nasıl tüketelim?

Doğrudan içmek yerine 1 tatlı kaşığı elma sirkesini 1 bardak su ile seyreltip günde bir-iki defa tüketebilirsiniz veya salatalara ekleyebilirsiniz.

         Tüketeceğiniz elma sirkesinin organik, mümkünse ev yapımı olmasına dikkat edin.

Kolaylıkla bulabileceğiniz veya kendinizin yapabileceği elma sirkesini tükettiğinizde faydalı etkilerini vücudunuzda hissedeceksiniz der sağlıklı günler dilerim…

 İletişim için;

0545 150 60 99

Yazdır Paylaş
Diğer İlke Doğan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek