HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 18 Mayıs 2022, Çarşamba 09:09:23 tarihinde eklendi. 1355 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ŞÜKRETMİYORLAR - Metin ATLI

ŞÜKRETMİYORLAR

 

                                                         

                 Şükretmiyorlar, sabretmiyorlar. Cumhurbaşkanımız ne dedi. Bazı kesimlerde bir şükürsüzlük hali var dedi. Bu kesime sitem etti. Kesinlikle çok haklı. Ben Ak Parti hükümetinin yönetimini beğenmiyorum. Erdoğan’ın yönetim şeklini hiç beğenmiyorum ve desteklemiyorum. Ama bu sözünün arkasındayım. Yahu biraz şükredin, biraz sabredin.

                Kanal İstanbul yapılacak diye kanal etrafından arsaları kapış kapış aldılar. Kanalın nereden geçeceğini bir şekilde öğrendiler. Satanların kimisinin kanaldan haberi yoktu, kimisinin bekleyecek durumu yoktu, arsalarını sattılar. Şimdi ”Bu kanal ne zaman yapılacak?” diye hükümeti sıkıştırıp duruyorlar. Çünkü kanal yapılırsa 5 milyona aldıkları arsayı 50 milyona satacaklar. Yüzde bin kazanç, paraya bak. O yüzden sabırsızlar. Ama millet yiyecek ekmek bulamazken hükümet bu kanalı yaparsa nasıl izah edecek. O yüzden az sabredin. Her şeyin bir zamanı var. Hükümet haklı. Ama bu arsaları alanlarda haklı. Ya seçime kadar yapılmazsa, ya yeni hükümet kanalı yapmazsa o zaman ne olacak. Bence hükümet bir an önce kanalı yapmalı. Yazık bu insanlara. Biz 1 kalıp peynir alabildik mi şükrederiz.  Ama bunlar şükretmezler, sabretmezler.

                 Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bazı kesimler bir türlü haline şükretmiyor. Türkiye’nin toprakları arazileri, tarlaları kapış kapış satılıyor. Bizim Trakya’da her köyün tarlalarının üçte biri satıldı. Alanlar diğer çiftçiler değil. Parayı bir şekilde bulmuş zenginler. Her köyde adamları var. Nerde icralık tarla var hemen üşüşüyorlar. Nerde satılık bir yer var topluyorlar. Nevzat Demir Trakya’da 516 bin dönüm tarla toplamış. Ama yetmiyor. Çiftçi zora girsin, ürünü para etmesin,  icralık olsun diye dört gözle bekliyorlar. Şeker fabrikalarını hurda parasına aldılar ama yine yetmiyor. Bence buğdayı, ayçiçeğini her şeyi dışarıdan ithal edelim. Gübreye mazota tohuma acayip zamlar yapalım. Çiftçi zora girsin, tarlalarını satsın. Bütün Trakya’yı bunlar alsın. Belki o zaman şükrederler. Çünkü biz 1 kalıp peynir alabildik mi şükrederiz. Ama bunlar şükretmezler, sabretmezler.

                   Adam önemli bir makama gelmiş, iyi de maaş alıyor. Ama şükretmiyor. 5 yerden daha ballı maaş alıyor. Son model makam araçlarına biniyorlar, her gittikleri yerde makam odalarına milyonluk mobilyalar alıyorlar, devletten bedava yurtdışı gezileri yapıyorlar ama yine yetmiyor, yine şükretmiyorlar. Cengiz Holding devletten dünyanın ihalesini aldı. Dünya da devletinden en fazla ihale alan 10 şirketten 5’i Türk şirketi. Ama televizyona çıktı ne dedi. “Abarttıkları gibi değil, ne kadarcık ihale aldım ki?” dedi. Şükretmiyor, yetmiyor. Bence devletin bütün ihalelerini bu Cengiz Holding’e verelim. Lüleburgaz’ın Gençlik Parkı ihalesini bile buna verelim. Belki o zaman şükrederler. Çünkü biz 1 kalıp peynir alabildik mi şükrederiz. Ama bunlar şükretmezler, sabretmezler.

                    Sri Lanka’da halk fakirlikten isyan etmiş. Hükümeti devirmiş. Televizyon da gösterdiler. Sri Lanka Başbakanının oğlunun bir araba kolleksiyonu var dudak uçuklatır. Son model gıcır gıcır dünyanın en pahalı arabalarından onlarca var. Sri Lanka’nın fakirleri başbakanının oğlunun garajını basmışlar bu arabaları yakmışlar iyi mi? Yahu yazık değil mi. Herkesin bir hobisi var. Kimisi balık tutar, kimisi domates eker, kimisi tavuk bakar. Bu çocuğun da lüks araba merakı varmış.  Bu çocuk bu arabaların taksitlerini öderken kim bilir ne zahmetler çekmiştir. Belki günlerce kuru ekmek yemiştir. Bunu hiç düşünmüyorlar.

                    Hey Sri Lanka başbakanı. Senin halkın açken oğluna bu lüks arabaları neden aldın. 20 tane araba alacağına 2 araba alsaydın da halkının da karnı doysaydı, onlar da isyan etmeseydi  olmaz mıydı. Doymadın değil mi, yetmedi değil mi, şükretmedin değil mi. Sri Lanka halkı ülke fakir olduğu için fakir değil, başbakan oğluna onlarca lüks araba aldığı için fakir. Sonunda bunu anlamışlar demek ki.

                   Ya ülkemizin yoksuluna ne demeli. Onlar da şükretmiyor. Hükümetimiz asgari ücretliler de ev alsın diye yeni bir konut projesi açıkladı. % 0,99 faizle ev alabileceksin. Bu kredi yalnız  sıfır ev alanlara geçerli. En makul yeni bir evin fiyatı yaklaşık  1 milyon lira. 1 milyon kredi çekersen, 10 yılda taksit yaparsan ayda sadece 14 bin 278 lira ödeyerek ev sahibi olacaksın. Bu güzelliği hangi hükümet halkına yapar. Hükümetimiz yoksul insanlar da ev sahibi olsun diye kendini yırtıyor ama siz gidip bu proje müteahhitleri kurtarma projesi diye hükümete çamur atıyorsunuz. Neymiş ayda 4 bin 253 TL alan bir asgari ücretli, ayda 14 bin 278 lira taksiti nasıl ödeyecekmiş. İlla bir kulp bulacaklar ya.

                   Biri bana dedi ki ‘Sen bu işi yanlış anlamışsın. Hükümet bunlara, bu Cengiz Holding’e şükredin demiyor. Asgari ücretliye, emekliye, küçük esnafa, küçük çiftçiye şükredin diyor.’ Yok canım. Bize dememiştir. Bize demesi için önce hükümetin kendisinin tasarruf yapması gerekmez mi. Bu kadar koruma ordusundan, ejder meyveli sofralardan, yüzlerce makam arabasından, bu kadar israftan vazgeçmesi gerekmez mi?  O yüzden bize dememiştir. Bak şimdi içime şüphe düştü. Acaba bize mi dedi?

 

                   

                    

                               

 

           

        

                

          

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek