Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 16 Mayıs 2022, Pazartesi 09:17:30 tarihinde eklendi. 1067 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RTE SURİYE’Yİ BÖLÜP PARÇALIYOR - Servet Şenyiğit

RTE SURİYE’Yİ BÖLÜP PARÇALIYOR

 

RTE Suriye‘nin İdlip kentinde yaptırılan briket evlerin açılış ve teslim töreninde yaptığı konuşmada Suriye’yi böleceğini,13 parçaya ayıracağını söylüyor. Bir milyon Suriyeli sığınmacının gönüllü dönüşünü sağlayabilmek için 13 ayrı bölgenin yerel meclisleriyle 100 000 konut yapılacağını belirtiyor. Hem de, tüm alt yapısı tamamlanmış, okulundan hastanesine kadar bitirilmiş, günlük hayatın tüm ihtiyaçları ile tarımdan sanayisine kadar kendi  kendine yeterli tüm ekonomik alt yapı bu projenin içinde yer alacakmış. Geride kalacak üç milyon Suriyeli sığınmacı için kaç yüz bin konut yapılacağını da açıklamalı bence.

Yukarıda anlatmaya çalıştığım pembe tabloyu Türkiye’de gören ve bilen varsa beni de bilgilendirsin.  13 ayrı bölgede kanton devletler kurulacağını belirtiyor RTE. Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin egemenliği altında yerel meclislerin yerel devletçiklere dönüşeceğini ilan ediyor. En çok da İsrail seviniyor. İsrail , “Kürdistan” adı altında ikinci İsrail projesi için cüret kazanıyor.

Yerel meclisler kavramı Suriye’nin toprak bütünlüğünü tanımayan bir kavramdır. Suriye devletiyle değil Suriye’ deki bölücülerle işbirliği yapılacağının ifadesidir. Enerjimizi sağladığımız Rusya, İran ve Irak gibi komşularımızla ilişkilerimizin bozulması, Türkiye’nin enerji güvenliğini zayıflatır ve ekonomik bunalımı derinleştirir. Rusya ve Batı Asya ülkeleri ile ticaretimize, turizm gelirlerimize, Çin’ den yatırım sermayesi beklentilerimize darbe indirilir.

Türkiye – Suriye ilişkilerini gerginleştirmek, Türkiye’ye çok şey kaybettirir. Türkiye’yi yalnızlaştırır, İran, Irak, tüm Arap devletleri ve halkları ile, Rusya, Çin ile Türkiye arasında güvensizlik yaratmaktadır. En önemlisi de, bu proje PKK terör örgütüne yaşam öpücüğü vermektedir. Türkiye – Suriye ilişkilerindeki gerginlik, PKK ‘ya soluk alma ve çatlaklarda barınma olanakları sunmaktadır. PKK/PYD’yi kalıcılaştırmaktadır.

Türkiye Suriye ile işbirliği yaptığı zaman Suriye’ de PKK / PYD terörü kalmaz.   Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’nin kuzeyindeki harekata Suriye ordusu ile birlikte yapsalardı bugün PKK terör örgütü kalmazdı. Bu yanlış RTE kabinesinin Türkiye’yi yönetemez durumda olduğunu göstermektedir.

Bu proje kışkırtıcılara ve ABD merkezli kaos planlarına fırsat vermektedir. CIA ve MOSSAD bağlantılı kışkırtıcılar sahneye çıkmıştır ve sığınmacılara karşı düşmanlık yapmaktadırlar. Halk Suriye ile gerginlik istememektedir. Özellikle Suriye ve Irak’a komşu illerimizdeki vatandaşlarımız tarafından benimsenmediği gözlemlenmektedir.

RTE’ in göremediği de, ABD’nin bu yönetimi devirme planına zemin hazırlamasıdır.

 

servetsenyigit@gmail.com  

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek