Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 29 Nisan 2022, Cuma 09:10:48 tarihinde eklendi. 1290 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN - Eyyüp Sabri Erdem

RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

 

Bolluğun, maddi ve manevi bereketin,  huzurun doya doya yaşandığı, Allah’ın rahmet, mağfiretinin, insanlar arasında paylaşma ve cömertliğin zirveye ulaştığı bir Ramazan ayını daha tamamlıyoruz,millet olarak birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma, paylaşma ve muhtaçlara sahip çıkma gibi vasıflarla toplumsal barışımızın,birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesine sebep olmasını umduğumuz Ramazan Bayramı’na kavuşmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Bayramlar, milli ve dini duyguların, örf ve adetler ile bütünleşerek sevgi, saygı, kardeşlik ve paylaşmanın, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel şekilde yaşandığı günler olması nedeniyle toplumsal yönden çok önemli bir yer taşımaktadır.

 Bu sebepten dolayı, iyilik yapmayı seven faziletli Milletimizin özünde, kültüründe, geleneğinde,ruhunda ve inancında var olan gönül zenginliğini ve güzel ahlakını yansıtan; sevinç, paylaşma, kaynaşma ve yardımlaşma,sahip çıkma günü olan bu güzel Ramazan Bayramını fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi daha da pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak bu eşsiz vatanımız için şehit düşmüş ecdadımızın şanına yakışan sorumluluk duygusunu üzerimizde hissederek, sergilediğimiz bu birlik ve beraberliği en güçlü şekilde göstermeye devam etmeliyiz.

Bu manada bayramı bayram yapanın; paylaşma duygusu ile hareket etmekten geçtiği gerçeğini göz önüne alıp yakınlarımızdan başlayarak, akrabalarımızı, komşularımızı, vatanımızı canı pahasına savunan şehitlerimizin kıymetli ailelerini, yetim, öksüz, kimsesi olmayan, hasta, yaşlı ve yardıma muhtaç insanlarımızı ziyaret etmeli, gönüllerini almalı, ihtiyaçlarını gidermeli ve bu sayede bayramı bayram tadında yaşama erdemine ve mutluluğuna erişmeliyiz.

Bayramda küslükler ve dargınlıklar ortadan kaldırılmalıdır;

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Efendimiz (Aleyhisselam ) şöyle buyurmuştur; Her pazartesi ve perşembe günü ameller Allah'a arz olunur. Din kardeşi ile arasında düşmanlık bulunan kişi dışında Allah'a şirk koşmayan her kulun günahları bağışlanır. (Meleklere) siz şu iki kişiyi birbiriyle barışıncaya kadar tehir edin, buyurulur." (Müslim, Birr 36.)

Bayram demek samimiyet demektir,bayram demek,iyi niyet demektir, Bayram demek, insani,dini ve milli hassasiyetlerle ihtiyacımız olan bütün güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı, paylaşma ve dayanışma günleri demektir.Bayram demek Allah’ın emrettiklerini en güzel şekilde yaparak  ve yasaklarından da en azami şekilde kaçarak günü yaşamak demektir.

Ramazan Bayramı’nın gerek bölgemizde gerekse tüm İslam coğrafyasında akan kanın bir an önce durmasına, dökülen gözyaşının dinmesine, huzur ve güven ortamının hakim olmasına vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan Bayramının manevi ikliminin bütün müslümanları kuşatmasını, tüm insanlığa barış,kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini Rabbimizden niyaz ediyor,

Aziz milletimizin ve Alem-i İslam’ın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Eyyüp Sabri Erdem Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek