Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 20 Nisan 2022, Çarşamba 09:23:55 tarihinde eklendi. 1012 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MUTLULUK DAYATMASI - Burcu Çalışkan

MUTLULUK DAYATMASI

 

Son zamanlarda sosyal medyanın yaşamımızdaki rolü gittikçe arttı ve artmaya da devam ediyor. Sosyal medya aracılığıyla insanların yaşamlarına şahit oluyoruz. Akademik başarı,  doğum, ölüm, evlilik, , günlük yaşantılar vs. Çok fazla şekilde çoğaltılabilir bu şahit olma serüveni siz de farkındasınız zaten. Peki şahit olma serüveninde sadece şahit olmadığımızın, sadece şahit olmayla kalıp pasif bir süreç izlemediğimizin farkında mıyız?

Sosyal medya, çevremiz ya da kendimiz algısal olarak sürekli mutlu olmayı dayatsak da, mutluluk halinin yakınından geçmediği belki de tek kelime sürekliliktir. Kimse sürekli mutluluk duygusunun içinde olamaz. Hayatımızda yaşadığımız olaylar, beklentilerimiz, hislerimiz, arzularımız her zaman istediğimiz gibi olmayabilir. Bununla beraber bütün beklentilerden arınmış halinizde bile karşılaştığınız olaylar, beyin tarafından stres olarak algılanabilir. Canınız sıkılabilir, üzülebilir veya kaygılanabilirsiniz. İnsanı diğer canlılardan ayıran belki de en güzel yanı, hisleri, tepkileri ve düşünceleridir. Bu sebeple çevrenizde gördüğünüz mutluluk resimleri aslında bir ana aittir. Bir saniye sonra kimse bir diğerinin ruh halini, içini ya da duygularını bilemez. Sosyal medyada gördüğünüz kareler, izlediğiniz videolar ya da beraber vakit geçirdiğiniz en samimi yakınlarınız bile mutlu gibi görünüp aslında çok daha farklı bir duygu durumu içinde olabilir.

Bu sebeple kıyaslamayın! Mutluluklarınızı da mutsuzluklarınızı da… En yakın arkadaşınız kadar mutlu olmak zorunda değilsiniz ya da kapı komşunuzun gittiği yerlere gitmek sizde aynı tatmin duygusunu uyandırmak zorunda değildir. Dışarıda gördüğümüz insanların hayatı bize uygun bir giysi değildir. Halk arasında sık duyduğum ama içinde fazlasıyla ön yargı ve negatif enerji barındıran bir cümle vardır: “Hayat sana güzel.” Bu cümle kişinin kendisini yerip, dünyanın bütün zorluklarını kendisi yaşıyormuş gibi davranıp, karşı tarafı da dünyanın en dertsiz, tasasız, mutlu insanı gibi hissettiren, empati yoksunu ifadelerin başında gelir. Oysa mutluluk kişiye özel bir kavramdır. Sizin koşullarınızı, duygularınızı, gerçeklerinizi içerir. Sizin mutluluk için aradıklarınızla, başkalarının mutluluk kavramı çok farklıdır. Kimi için zengin olmak ön şartken, kimi için kalabalık bir aileye sahip olmaktır. Bu sebeple sosyal medya veya çevrenizde imrendiğiniz hayatlar ya da haller başkalarının mutluluk sebebi olmayabilir. Mutlu sandığınız insanlar mutluymuş gibi yapabilir. Önemli olan sizin elinizdekilerle ne kadar mutlu olabildiğinizdir.

Sevgiyle kalın….

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek