33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 28 Mart 2022, Pazartesi 09:22:50 tarihinde eklendi. 1060 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RUSYA İLE ALTIN FIRSAT (1) - Servet Şenyiğit

RUSYA İLE ALTIN FIRSAT  (1)

 

RUSYA İLE ALTIN FIRSAT  (1)

 

Rusya Ukrayna çatışmasında, Rusya’nın ABD/NATO ve paralı askerlerle savaştığını yazmıştım ,önceki yazımda. Savaş demiyorum. Savaş iki ordu arasında olur. Ortada Ukrayna Ordusu yok. Devlet başkanının bile yalnız ca video görüntüleri yayınlıyor.

 

Rusya’nın NATO’ yu engellemek için yaptığı harekata ABD ve AB yaptırımlarla karşılık verdiler ve her türlü ambargoyu uygulamaya koydular. Önce hava sahalarını kapattılar. Her türlü mal dış alımı ve dış satımına kısıtlama getirdiler. Bankacılık gibi para sektöründe her türlü yaptırım uygulanıyor, kredi kartlarını bile geçersiz saydılar.

 

Tüm ticari ambargoların açıklaması olabilir. Ancak dünya tarihinde daha önce yaşanmamış ambargolarda gündeme geldi. Sanat ve spor da payına düşeni aldı ve almaya devam ediyor. Bu nasıl bir anlayıştır ki Orkestra şefleri sırf Rus oldukları için görevlerinden alındılar. Hiç kimsenin aklına gelemeyecek bir ambargo uyguladılar ve uyguluyorlar. 150 yıl önce yaşamış olan Rus besteci Çaykovski’yi yasakladılar. Rus sporcular çeşitli dallarda uluslararası karşılaşmalardan dışlandılar. Üniversitedeki Karl Marks kütüphanesinin adını değiştirdiler ve isim benzerliği olan Karl Marks adındaki öğrencinin okulla ilişkisini kestiler. Çağdaş batı, demokratik batı, kendi emperyalist çıkarları söz konusu olduğunda ne kadar barbar olabileceğini göstermiştir.

 

RTE, Rusya harekata başlayınca Ukrayna’nın yanında yer aldı ve kendisini devirmek için 15-16 Temmuz darbe girişimini yapan ABD/NATO - FETÖ’nun müdahil olmasını istedi. Sonrasında yanlışını ve Türkiye’nin çıkarlarını birileri kendisine anlatmış olacak ki , Rusya’ya uygulanan ambargoya Türkiye’nin katılmayacağı açıklamasını yaptı. Unutulmamalı ki, Rusya’ya uygulanan ve İran’a da yıllardan beri uygulanmakta olan ambargo Türkiye’ye karşı da ambargodur.

 

Bu doğru bir karardı ancak, planlamanın ülke çıkarları göz önüne alınarak doğru yapılması gerekiyor. Türkiye kendi ekonomisi ve güvenliğinde büyük çözümlere yönelerek hem uluslararası dengeleri etkileyecek hem de yeni dünya  düzenine tarihi katkılarda bulunabilecek bir ülkedir. Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar vardır. Tarımdan sanayiye, turizmden enerjiye ve finansa kadar bir çok konunun iyi politikalarla ülke çıkarları ön plana alınarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

 

Bu fırsatların değerlendirilmesine de sonraki yazımda sürdüreceğim.

 

servetsenyigit@gmail.com

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek