Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 21 Mart 2022, Pazartesi 09:34:18 tarihinde eklendi. 1053 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RUSYA UKRAYNA ÇATIŞMASI - Servet Şenyiğit

RUSYA UKRAYNA ÇATIŞMASI

 

RUSYA UKRAYNA ÇATIŞMASI

Rusya’nın, Ukrayna’nın Donbass Bölgesine yönelik harekatta 20 gün geride kaldı. Durup dururken yapılan bir harekat olmadığını herkes biliyor artık. Yıllar öncesine dayanan olaylar zinciri var geçmişte. Her şeyden önce belirtmekte yarar var, Rusya Ukrayna’da Ukrayna ordusu ile çarpışmıyor. ABD, NATO ve paralı askerler ile savaşıyor.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ve Varşova Patkı dağıldığında ABD ve NATO doğuya doğru genişlememe kararını Rusya’ya bildirdi. Ancak ,yazılı olarak bildirim yapılmadı. ABD/NATO sözünü tutmadı ve Rusya’nın zor durumunu fırsata çevirmek istedi .1999 yılında Çek Cumhuriyeti , Polonya ve Macaristan NATO’ya katıldılar. Arkası geldi zaten, Bulgaristan , Estonya , Letonya, Litvanya , Romanya , Slovakya ve Slovenya NATO’ya katıldılar.

RTE krizin ilk günü Ukrayna’dan yana tavır koyarak yanlışlıklarına birini daha ekledi. Sonrasında da tarafsızıs dese de inandırıcı olamıyor. Nasılda unuttu kendisine karşı yapılan 15-16 Temmuz’u. ABD/NATO - FETO tarafından yapılan darbe girişiminden sonra hala NATO’nun arkasında duran bir lider düşünemiyorum.

ABD/NATO 2004 ve 2014 yıllarında Ukrayna’da “turuncu devrimler” örgütledi ve kendi eğittiği kişileri ülke yönetimine getirdi. Şu anki Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bunların başını çeken TV şovmeni ve ABD piyonu. Ardından da Ukrayna’nın NATO üyeliğini gündeme getirdi. Ukrayna zaten ABD ‘nin her zaman yanındaydı. Libya ‘da  Kaddafi’yi deviren ABD askerleriyle birlikteydi. Irak’ta 5000 askerle ABD saflarındaydı , Suriye’de ABD ile birlikte hareket ediyor. Bunları görmezden gelen ABD borazancıları “savaşa hayır” ve “ne ABD ne Rusya” sloganları atıyorlar. Bilmiyorlar ki tarafsız olan bertaraf olur.

Aslında ABD bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Rusya’ya tehdit, Türkiye’ye de tehdittir. Türkiye çepeçevre ABD üsleriyle çevrilmiş durumda. Irak , Suriye , GKRY , Girit ,Yunanistan , Bulgaristan , Ermenistan ve Gürcistan ‘daki ABD namluları Türkiye’ye çevrilmiş bulunmaktadır.

Kavgayı çıkaran ABD/NATO , Dayağı yiyen Ukrayna , suçlanan Rusya. ABD gözlüğüyle bakan Türk ve batı medyası sürekli Rusya’yı suçlayınca bunu anımsadım.

Hiç kimse savaş istemez ancak, savaşmadan barışın geldiği dünyada görülmemiştir. Mustafa Kemal ATATÜRK; “Ulus yaşamı tehlikeye düşmedikçe, harp bir cinayettir.” sözü bize çok şey anlatmaktadır.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek