Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 08 Mart 2022, Salı 18:12:17 tarihinde eklendi. 984 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

N.A.T.O. - Servet Şenyiğit

N.A.T.O.

 

N.A.T.O.

North Atlantic Treaty Organization (NATO)  4 Nisan 1949 tarihinde 12 ülke tarafından imzalanan Kuzey Atlantik Antlaşması’na dayanarak kurulan ve farklı dönemlerde 18 ülkenin daha katıldığı uluslararası askeri ittifaktır. 1951 yılında iki kez başvuru yapan Türkiye’nin 18 Şubat 1952’de NATO üyelik başvurusu onaylanmıştır ve Türkiye ABD’den sonra NATO’nun ikinci  kara gücü konumuna gelmiştir. Bu yıl, NATO’ ya girebilmek için Kore ‘ye asker bile gönderen Türkiye’nin NATO üyeliğinin 70. Yılı.

Kuruluş amacı olarak antlaşmanın 5. Maddesinde ; Kuzey Atlantik Antlaşması’nın örgüte üye ülkelerin silahlı bir saldırıya uğrayan bir üye ülkeye yardım etmelerini öngörüyor. Ancak, ABD önderliğindeki NATO’nun işlevselliğine baktığımızda çok farklı ve çarpıcı sonuçlarla karşılaşıyoruz. ABD kendi emperyalist çıkarı için yaptığı tüm işgal ve katliamlarda NATO’yu arkasına aldı.

NATO savunmasının olası bir Sovyet işgaline karşı güvenilirliğine olan şüpheler ile birlikte zaman zaman artış gösterdi. 1989'da Berlin Duvarı yıkıldıktan sonra örgüt, Yugoslavya'nın dağılması sürecine karıştı ve ilk askerî müdahalelerini 1992-1995 yıllarında Bosna-Hersek'te ve daha sonra 1999'da Yugoslavya'da gerçekleştirdi. Politik olarak ise eski Varşova Paktı ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmaya çalıştı. Bu ülkelerin bir kısmı 1999 ve 2004'te ittifaka katıldı.

ABD ,tüm NATO ülkelerinde kurdukları GLADYO örgütleri ile ülkelerin iç işlerini de kontrol altına almaya ve istedikleri hükümetleri kurmaya çalıştı. Kanlı eylemler gerçekleştirdi. Türk Gladyosundan örnek verecek olursak; Eşref Bitlis Paşa’nın şehit edilmesinden ,Uğur Mumcu’nun katledilmesine, Hırant Dink cinayetinden Ergenekon , Balyoz davalarına ve 15-16 Temmuz ABD-FETÖ darbe girişimine kadar bir sürü çok kanlı eylemler ve katliamlar yaptılar. NATO’nun Norveç’deki tatbikatında Atatürk ve Erdoğan’ı düşman olarak gösterildiğini de anımsatmakta yarar var.

Öncelikle belirtmeliyim ki, tüm NATO üyelerinin toplam askeri harcaması , dünyadaki savunma harcamalarının yüzde 70’inden fazladır.

NATO dünyanın en eli kanlı terör örgütü haline gelmiştir.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek