33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 25 Şubat 2022, Cuma 09:25:35 tarihinde eklendi. 2237 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BU MİLLETİN SEVGİLİSİNDEN NE İSTİYORSUNUZ? - Doğukan Önal

BU MİLLETİN SEVGİLİSİNDEN NE İSTİYORSUNUZ?

 

BU MİLLETİN SEVGİLİSİNDEN NE İSTİYORSUNUZ?

 

Kıymetli okurlarım,

Yaklaşık 2 haftadır huzurunuzda olamadım. Öğrencisi olduğum Selçuk üniversitesi senatosunun aldığı yeni bir karar üzere Konya’ya geçmem gerekiyordu. Bu telaşe içerisinde önünüze çalışmadan ve bir konuyu araştırmadan çıkmak istemedim.

Bir konu var ki içimi yakıyor. Gün gün sevdiklerimizi kabre koyuyoruz. Ölüm peşimizden geliyor. Şeytan kalbimize binlerce vesvese verip imanımızı çalmak için büyük bir gayret içerisinde. Aciziz efendim, aciziz. Bir damla sudan vücut bulan bizler amelimizi bir tarafa bırakalım, itikadımızı bile muhafaza edebilmek muharebesinde ne yazık ki çoğu zaman üstünlüğü baba düşmanımız olan şeytan ve ondan beter olan nefsimize kaptırıyoruz.

Ben din alimi değilim, günahlarımda boyumu aşmış durumda. Tek umudum Rabbimizin rahmeti. Adaleti ile hükmetse tutulacak tarafımız yok. Ben alim değilim ama, Allah için ben onun resulünü, dostlarını seviyor ve düşmanlarından nefret etmeye gayret ediyorum.

Çorum, Hitit Üniversitesinde Mehmet Azimli isimli bir öğretim görevlisinin bir kitabında efendimizin temiz ve pak soyuna hakaret ve iftirada bulunabilecek kelimeleri ve varsayımları okuyunca ‘’yok artık’’ sınırında hüzün dağları sırtımıza yüklendi. Bugün onun, onun arkadaşlarının, onu sevenlerin ve onun sevdiklerinin ve onu sevenleri sevenlerin dahi temizliği ve paklığı tüm siyer tarihinde sabit iken, efendimize hoca kisveli adamların dil uzatması tarifi olmaz bir kabahattir, arşı titretir. Rezil bir varsayım ile sebep olacağı yıkıntıları hesap etmeden her önüne geleni yazan adamdan hoca mı olur profesör mü Allah aşkına?

Akademik kariyerinde sınıf atlamak ‘’bak kimse bulamadı, ben buldum’’ diyebilmek için en kırmızı çizgilerimize dahi sınır ihlali yapan bu tarz hocaların fakültelerde olduğunu görünce gelecek adına çok üzülüyor ve korkuyorum. Üzülüyorum, bu milletin gençlerine üzülüyorum. İman ve itikad noktasında gençlerimizin maruz kaldığı suikastler ileride depresif ve hayatta yaşamayı sadece ve sadece madde planında ele alan bir yaşam tarzına evrilirse benim kardeşlerim huzuru ve mutluluğu nerede bulacak? İslam’dan uzaklaşan her kardeşimin mutluluğu kaybettiği ve içindeki boşluğu dolduramadığını her daim görüyorum. Korkuyorum; Ah kalplerimiz, çok hassas bir et parçası. Döndüğü vakit elden bir şey gelmez. Rabbimden niyazım bir gün elime bir kitap aldığımda böyle bir ifade ile karşılaşıp buna kendimi kaptırmamam.

Yahu kardeşim, Bir peygamberimiz var ki o peygamberlerin en üstünü, cennet en çok onun ümmet ile dolacak, bak ne diyor o iki cihan güneşi, ‘’ Ben ümmetimin büyük günahkarlarına şefaat edeceğim’’. Seni cehennem ateşine sokmamak için elinden geleni yapıyor, ‘’ ümmetim, ümmetim’’ diye ağlıyor. Allah ona habibullah demiş. Sevgili kulum demiş, en çok onu sevmiş. Peygamberler onun ümmeti olmak istemiş.

Nasıl tarif edeyim sana onu? O olmasa bizim halimiz ne olurdu? Ne yapardık?

İşi gücü bırakıp, doğruyu yanlışı bir tarafa koyup, gidip böyle yüce bir şahsiyetin, ulu bir kişinin, insanların ve cinlerin peygamberinin mübarek ve mümtaz ve müberra hayatı hakkında galiz yorum yapmak, pozitivist kafa ile akademik dünyaya dahil etmekten başka bir işiniz yok mu sizin?

Bu milletten, bu ümmetten ne istiyorsunuz? Bu milletin sevgilisinden ne istiyorsunuz? Allah aşkına durun! işinize bakın. Bizim kalbimize ucu ateş parlatan oklarınızı atmayın. Yaptıklarınız gayretullaha dokunur, bak etrafımız yanıyor, Suriye, Irak, yemen, Libya ateş çemberi. Bu millet bin sene İslam’a hizmet etti, bunun hürmetine bu milleti Allah nice badirelerde korudu. Kutsal emanetler henüz bu topraklarda. Türk milleti evladına Mehmed demiş, Peygamberinin ismini koymuş,  Askerine Mehmetçik demiş.

Bu milletin değerlerine saygı duyun. Zira bu millet alim değil ama ariftir. Ve iman tahtasında en ufak bir çizik bile yoktur.

Biz yine de dua edelim: ‘’Ya Rabbi! İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi Helâk Etme’’

 

RUSYA- UKRAYNA MESELESİ BAŞIMIZI AĞIRTACAK GİBİ DURUYOR!

Putin zeki bir adam. Covid-19’un özellikle Batıyı nasıl yorduğunu çok iyi biliyor. Konuşmasını bizzat dinledim. Bu bugünün meselesi değil, kendini kurmuş ve sanki bugünü beklemiş. Burada daha önce yazdım, müthiş şekilde kamu diplomasisi işlemi yapıyor eski Sovyet ülkelerine Ruslar. Yazım çok uzun olacak diye bu meseleye haftaya değineceğim lakin şunu söylemek durumundayım; Kırımı aldılar, Sırada Ukrayna vardı, parçaladılar ve yutacaklar, Sonraki hedef Azerbaycandır, Ondan sonra ki hedefin de kim olduğunu çok iyi biliyorsunuz!

Amerika dedeağaçtan sardı, Rusya Kafkaslardan, İsrail, Mısır, Fransa, Akdeniz’den! İşte şimdi beka sorunu başlamıştır.

Kalın sağlıcakla efendim…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek