Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 11 Şubat 2022, Cuma 09:29:45 tarihinde eklendi. 1255 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AHLAKINI KAYBEDEN HER ŞEYİNİ KAYBEDER. - Ahmet Bostancı

AHLAKINI KAYBEDEN HER ŞEYİNİ KAYBEDER.

 

AHLAKINI KAYBEDEN HER ŞEYİNİ KAYBEDER.

Napolyon: “Ahlakın olmadığı yerde kanun işe yaramaz.” ,Balzac ise: “Yasalar büyük sineklerin delip geçtiği, küçük sineklerin takıldığı örümcek ağlarıdır.” Der. Ahlaksızlığın esir aldığı bir dünya cehenneme dönmüş demektir.
İnsanların hayatın her safhasında;iş hayatında, ticarette, trafikte, komşulukta, eğitimde, yönetimde, medyada, sanal alemde, sözlerde, davranışlarda… hasılı hayatın her anında ahlaka ihtiyaçları vardır. Hatta savaşta bile. Çünkü savaşın dahi bir ahlakı ve kuralı vardır. Avrupalılar Çanakkale savaşlarına centilmenler savaşı derler. Çünkü vatanlarını işgal etmeye geldikleri Türklerden insanlık gördüler. Bizimkiler toprak üstünde yatarken, esir aldıkları düşman askerine yatak serdiler. Yaralarını tedavi ettiler. Kendileri kuru ekmek yerken, onlara ellerindeki en iyi yemeklerini yedirdiler.Bu yüzden içlerinde Müslüman olanlar dahi oldu.

Ahlaksız kişi veya kişiler, insanların zaaflarını, çaresizliklerini fırsata çeviren alçaklardır. Ahlaklı ve erdemli insanlar ise, zor anlarda, çaresiz insanlara yardım elini uzatanlardır. Çok şükür böyle insanlar da az değil. Karlı havada yolda kalan çaresiz insana beş kat fazla yatak fiyatı çeken otelcileri, zam gelecek diye stokçuluk yapan toptancıları, tarladan 2 liraya aldığı ürünü 15 liraya satan marketleri de gördük, görüyoruz. Allah korusun, daha büyük bir felaket olduğunda bunlar ceplerini doldurma derdine düşerler.

Ahlak ile ahlaksızlık arasında her alanda,öteden beri süregelen bir mücadele vardır. Ancak şartlar eşit değildir. Çünkü:
Ahlaklı insan yalan söylemez, ahlaksız rahatça yalan söyler. Bunu yaparken yüzü dahi kızarmaz.
Ahlaklı insan iftira atmaz, ahlaksız bunu kendine meşru görür, belden aşağı vurur.
Ahlaklı kişi ağzını bozmaz, Allah’tan korkar, insandan utanır. Ama ahlaksızda küfür, yalan, dolan, iftira hayat tarzı haline gelmiştir.
Peygamberler güzel ahlakı yaymak için görevlendirilmiştir.
Kitaplar güzel ahlakı öğretmek için gönderilmiştir.
Milletler savaşla, ekonomik krizlerle yıkılmaz, ama ahlaksızlıktan yıkılır.
Öyle insanlar veyatoplumlar vardır, maddi olarak her şeyleri vardır. Ama ahlakları yoktur.
Parasını kaybeden bir şeyini kaybeder. Sağlığını kaybeden çok şeyini kaybeder. Ahlakını kaybeden her şeyini kaybeder. İnsanlıktan çıkar. Ahlaksız asla huzurlu ve mutlu olamaz.

Hayırlı Cumalar… Ahmet Bostancı.

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek