Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 04 Şubat 2022, Cuma 09:12:36 tarihinde eklendi. 2454 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRK MİLLETİ MÜSLÜMANDIR VE BU TOPRAKLARDA İSLAMA HAKARET SUÇ SAYILMALI BİR AN ÖNCE ANAYASAL DÜZENLEME YAPILMALIDIR - Doğukan Önal

TÜRK MİLLETİ MÜSLÜMANDIR VE BU TOPRAKLARDA  İSLAMA HAKARET SUÇ SAYILMALI BİR AN ÖNCE ANAYASAL DÜZENLEME YAPILMALIDIR

 

TÜRK MİLLETİ MÜSLÜMANDIR VE BU TOPRAKLARDA

İSLAMA HAKARET SUÇ SAYILMALI BİR AN ÖNCE ANAYASAL DÜZENLEME YAPILMALIDIR

 

Kıymetli Okurlarım,

Her ne kadar dünya hayatı hepimizin gözlerini bir nebze kapatsa da sizleri de beni de tüm insanları da bekleyen bir gerçeklik mevcuttur. Ölüm her ne kadar ağzımızın tadını kaçırsa da bir gün elbet kapımızı çalacaktır.

Hiç kimsenin amelini yargılamak benim haddim olamaz, ayrıca İslam’a inanmayan bir insan zorla İslam’ı dayatmakta İslam açısından doğru bir bakış açısı değildir. Lakin ülkemizin yüzde 98’inin Müslüman olduğunu ele alır isek milletimizin ve halkımızın inancını anayasal zeminde de koruma altına almak bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bir sanatçının şarkısında tespit edilen Hz. Âdem aleyhisselam ve Hz. Havva annemize edilen hakareti hangi fikir özgürlüğü ile hangi sanat notası ile açıklayacağız? İman etmeyene hiçbir sözüm olamaz. İnananda inanmayana zulmedemez. Yüce Allah, inanmayan dahi olsa zulme uğrayanın hesabını ahirette elbet zulmedenden soracaktır. Bu yüzden İslam gayr-i Müslimlere zimmi iken veya savaş harici hallerde zarar vermeyi kesin bir dille menetmiştir.

Hiç kimsenin ameli kimseyi de ilgilendirmez. İman farklı bir perspektiftir. Bir mümin içki içebilir, bir mümin zina edebilir, ama mümin bunun haram olduğuna inanıp bunu yapıyorsa o kafir olmaz günahkâr olur.

Lakin, Allah’ın peygamberlerine inanmak iman şartlarından biri iken peygamberlere hakaret edenleri, onları aşağılamak veya sıfatlarından ayrı bir şekilde konumlandırma gayretlerinde bulunanları hangi kefeye koyacağız?

Allah aşkına ben sadece Çanakkale savaşında cephede 250.000, hastanede şehit düşenler ile nerdeyse 400.000’e yakın şehit verdim, ecdadımız niye kanını döktü? Veya süngü ile top mermisine niye koştu? Bu topraklarda ezanlar okunsun, mevlidi şerifler okunsun, dini Mübin’i İslam’ın nişanları muhafaza edilsin diye değil mi?

100 sene önce haçlı ittifakının bu topraklarda edemediği hakareti bir şarkı sözleri içerisinde bu milletin çocuklarına dinletmek bir defa bu millete ve bu milletin dedelerine hakarettir.

Dünyanın ve ülkemizin zor süreçlerden geçtiği bugünlerde toplumsal ayrışmayı önlemek ve gelecekte oluşabilecek toplumsal kutuplaşmanın vuku bulmasını engellemek amacı ile Türk milletinin kahir ekseriyetinin tabi olduğu İslam ve nişanlarına ve peygamberlerine hakaret demokratik bir hukuk devletinin yapısı olarak anayasal bir suç olmak durumundadır.

Zira din hususiyeti noktasında Türk milleti tarihe damga vurmuş bir millettir ve dünyada her inancın özgürce yaşanmasını bin yıl boyunca garanti altına almış devletlerin yegâne kurucusu olmuştur. Aslına bakıldığında Efendimiz Muhammed Mustafa Medine sözleşmelerini ihsan buyurduklarında toplumun çoğu gayr-i mislimdir ve efendimize güvenerek Medine sözleşmesini kabul etmişler ve inançlarını adetleri üzere yaşamışlardır.

İslam bu denli hoşgörü sahibi iken, İslam’a aynı hoşgörünün gösterilmemesi bir kasıt nedeni iledir. Bu kastı daha önceki yazılarımızda defalarca anlatmaya gayret ettik. Burada Meclisimiz üstüne düşen vazifeyi yapmalı ve özellikle belli kanallarda yuvalanan, veyahut kıymetsiz bestelerin arkasına sığınan sözde sanatçı bozuntularının Türk milletinin inancına hakaret etmesine hukuk devletinin gereği olarak müsaade edilmemelidir.

Saygı ve hürmetlerim ile Receb-i Şerif ayınız mübarek olsun efendim…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek