Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu yazı 17 Ocak 2022, Pazartesi 09:58:28 tarihinde eklendi. 4263 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ARKADAŞ - Ertan Bayer

ARKADAŞ

 

Türkiye iyi yönetilmiyor. Doğduğumuz coğrafya, arkadaşlarımız ve ailelerimizin bizleri yetiştirmesine göre de hayatımıza yön veriyoruz. Bu nedenle birçoğumuzun hayatta önemsediği değerler farklı. Bunlardan bahsedecek olursak; kimimize göre iyi insan olmak, kimimize göre para, kimimize göre dindar olmak, kimimize göre aileye bağlı olmak, kimimize göre dürüst olmak vb.

Bu değerlere bağlı kalıp iyi insan olduğumuz zaman, bu kişilerle düşüncelerimiz farklı olsa da sorun oluşturmuyor. Sonuçta en temel nokta iyi insan olmak. Ancak bu değerlerin kendisinde olduğunu iddia edip ve bunları zırh edinerek kötü insan olanlar var.

Ancak, insanlar arasında sorunlar yaratan konu; ne din, ne ırk, ne de sağcı veya solcu olmasıdır. Görüşleri farklı olan iki insan, iyi insan olduğunda çok kolay anlaşıp orta yolu bulabiliyor. Ama biri art niyetli diğeri iyi niyetli olan iki insan aynı görüşte olsa da anlaşamıyor. Dolayısıyla arkadaşlığı da genellikle bu iyi insan veya kötü insan olma durumları belirliyor.

Toplumda insanlar düşüncelerini az çok ifade ediyorlar. Bazı kişilerin düşünceleri bazı kişilere uygun değil. Kimi insanlar düşüncelerine katılmadığı kişilere şiddet ve gayri insani bir şekilde müdahale ederken, kimileri de düşüncesine katılmadığını ya da kırıldığını kibarca belirtiyor.

Lüleburgaz küçük yer. Geçtiğimiz günlerde yazmış olduğum bir köşe yazısında sabit fikirli insanları eleştirmiştim. Buradaki ifadeden kastım, kendinden başka kimsenin düşüncesine saygı göstermeyen, ön yargılı ve bir nevi çevresine at gözlüğü ile bakan insanlar idi.İnançlı ve inandığı gibi yaşamaya  çalışan insanları kast ederek yazımı kaleme almadım. Toplumun her kesiminde her türlü inanç anlayışında, her türlü siyasi fikir ve yapıda, kısaca insanla ilgili her yerde bulunduğu yeri ve topluluğu kendi çıkarları için kullanan ve bu niyetle bunları ön plana çıkaran insanları kastederek yazı yazdım.Ama bu amaçla yazmış olduğumu yazımızı farklı yorumlayarak incinenler olmuş.

Benimle farklı düşüncede olsa da iyi insan oldukları için aynı noktada buluştuğumuz, medeni bir şekilde tartıştığımız ve birbirimiz eleştirdiğimiz arkadaşlarımızdan yazıdan dolayı incinenler olduğu tarafımıza iletildi.

Her ne kadar arkadaşlarımızın yazmış olduğum yazıdan dolayı kendilerinin alınmasına gerek olmadığını belirtsem de bu yazıyı onlara yazmasam da aynı zamanda arkadaşım da olan, bilmeyerek incittiğim insanlardan özür diliyorum.

Ve bizler biliyoruz ki iyi bir dünya için ne sağcı, ne de solcu olmak önemli.

 İYİ BİR DÜNYA İÇİN İYİ İNSAN OLMAK ÖNEMLİ.  İYİ İNSANLARDAN ARKADAŞLARIMIZIN OLMASI ÖNEMLİ.

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek