Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 17 Kasım 2021, Çarşamba 09:47:35 tarihinde eklendi. 1194 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazspor ne yapmalı? - Metin Dikener

Lüleburgazspor ne yapmalı?

 

Lüleburgazspor ne yapmalı?

 

Bölgesel Amatör Lig (BAL)  oynayan, 3. Türkiye profesyonel ligine çıkmayı düşünen, bunun için hazırlıklar yapan Lüleburgazspor, geçen hafta deplasmanda Edirne Tuncaspor’a 3=1 maglup olmuştu.

 Bütün gözler Lüleburgazspor’un iç sahada Çerkezköyspor ile oynayacağı maça çevrildi. Futbola müsait, güzel bir hava, çim saha ve de müthiş bir taraftar desteği ile Lüleburgazspor maça başladı.

Fakat ne var ki Lüleburgazspor rakibi karşısında bir varlık gösteremedi. Lüleburgazspor’un oynadığı etkisiz futbol, maça ümitle gelen tribünleri dolduran galibiyet bekleyen taraftarları memnun etmedi.

  Peki bunun sebebi neydi? Defansını geride kuran, orta sahada rakibine üstünlük sağlayamayan, topu olumlu kullanamayan, çıktığı hücumlarda, hele hele gol yollarında etkili olamayan bir takım nasıl başarılı olur?

 Lüleburgazspor’un maçı alması, gol atması tesadüflere kalmıştı! Çerkezköyspor da  Lüleburgazspor’dan çekinerek, daha disiplinli ve de temkinli futbol oynadı. Aslında Lüleburgazspor, havası verilmiş, çok şişirilmiş, sahada patlayan balonlar gibiydi.

Taraftarlar da  takım galip gelir havasında maça gitti. Devre biterken Çerkezköyspor penaltı kazandı. Bu atılan gol, maçın da neticesi oldu.

Bu galibiyetle Çerkezköyspor da liderlik koltuğuna oturdu. Deplasmanda Kapaklıspor ile 2-2 berabere kalan Tekirdagspor, 7 puan ile ikinci sırada kaldı.  BAL Liginde Vizespor ve Marmara Ereglispor’un ligden çekilmesi ile, grupta 7 takım mücadele ediyor.

   Kardeşim tekrar ediyorum! BAL Ligi, üzeri örtülmüş, Amatör sıfatına girmiş,4’üncü Türkiye profesyonel ligidir. Futbolcular transfer ücreti alıyor. Kulüpler bu paraları resmi olarak gösteremiyor.  Bu nasıl bir amatör lig?

 BAL liginden Vizespor ile Marmara Ereglispor’un ligden çekilmesi ile  Lüleburgazspor’un ligden düşme gibi bir derdi kalmadı.

 Peki o halde ne yapmalı? En iyisi bu takım bu kadro ile bu lig de şampiyon olamayacağına göre biz lige alt yapımızdan gelen futbolcularla yola devam edelim,  Futbolcularımız da  bu lig atmosferinde hem tecrübe kazansınlar hem de biz kendi içimizden geleceğin takımını kuralım.

 İşin  en doğrusu bu diyor, tüm spor severlere sevgi ve saygılar sunuyorum.  

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek