Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 10 Kasım 2021, Çarşamba 09:51:47 tarihinde eklendi. 1149 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

JİTEM VARMIŞ - Metin ATLI

 JİTEM    VARMIŞ

 

                                                            

                Mehmet Eymür.  Eski MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) Kontrterör Daire Başkanıydı. Her ülkenin bir istihbarat teşkilatı vardır. İsrailde Mossad, Suriye de El Muhaberat, Rusya da KGB vardır. Amerika da ise bu iki kısım iki ayrı teşkilattır. Yurtiçi istihbarat teşkilatı FBI, yurtdışı istihbarat teşkilatı CIA’dir. Bunlar yurtiçinde ve dışında gizli bilgiler toplarlar. Bizde de eğer gerekirse jandarma veya polis MİT’in verdiği bilgilere göre operasyon yapar. Yani asıl görevleri ülkeyi iç ve dış tehlikelerden korumaktır.

                Peki görevi ülkeyi korumak olan kurumlar bu görevlerini kendi çıkarları için kullanırlarsa ne olur? Felaket olur. Ülkemizde o kadar çok kişi yetkilerini devlet için değil, kendi çıkarları için kullanıyor ki. Örnek verelim mi? Mehmet Ağar 90’lı yıllarda İçişleri Bakanıydı. İçişleri bakanıyken o kadar çok kişi faili meçhul cinayete kurban gitti ki, yazmaya kalksak bu sayfa almaz. Herkes bunları kimin yaptığını biliyordu.  O zamanlar insanlar da şöyle bir inanış vardı. Mehmet Ağar milliyetçi biridir. Devlet PKK ile normal hukuki yollardan baş edemiyor. Bu nedenle illegal yollardan bu PKK’lıları yok ediyor. İyi de yapıyor.

           Ama yıllar sonra Sedat Peker dedi ki “Mehmet Ağar uyuşturucu kaçakçılığı işinin tam ortasındadır. Öldürülen kişilerin PKK ile ilişkileri yoktur. Kendi karanlık işlerini halletmek için devletin gücünü kullandı. Bu kişiler de bunun için öldürüldü. Uğur Mumcu bu karanlık ilişkileri yazan bir gazeteciydi. Bu yüzden öldürüldü. Öldüren kişi cinayet yerine ilk giden kişidir” diyerek Mehmet Ağar’ı ima etti. Cinayet mahalline ilk giden kişi Mehmet Ağar’dı.  Ne kadar korkunç değil mi?

          Sedat Peker ekledi. “Mehmet Ağar Yalıkavak marinasını illegal yollardan zorla almıştır”. Mehmet Ağar’ da dedi ki “Bu marinaya çöktüğüm doğrudur. Ben çökmesem başkası çökecekti, o yüzden bari ben çökeyim dedim, yabancıya gitmesin dedim.” Ülkede yaşayanların malını mülkünü korumakla görevli İçişleri Bakanı devletin gücünü kullanarak başkasının malına çökmüş. Olacak iş mi?

           Eski MİT’çi Mehmet Eymür dedi ki “JİTEM vardı. Yıllarca varlığını inkar ettiler. 30 yıl sonra evet vardı dediler.  MİT yasal bir kurumdur. Jitem ise devlet içinde kurulmuş yasadışı bir örgüttür. 90’lı yıllarda bütün bu faili meçhul cinayetleri işleyen bu örgüttür. Devletin içinde mafyaya özenen bazı karanlık kişilerin koruyup kolladığı bir örgüttür. O yüzden o yıllarda kimse bu cinayetleri işleyenleri bulamadı. Faili meçhul yani kimin yaptığı belli olmayan cinayetler olarak kaldı.”

          Yine o yıllarda herkes bu örgütü biliyordu ama şöyle deniyordu. Devlet düşmanları her türlü kötülüğü yapıyor ama arkalarında hiç delil bırakmıyor. Devlet, düşmanlarıyla yasal yollardan baş edemiyor. Devletin içinde bazı vatanını milletini çok seven kişiler var. Bu kişiler de bu devlet düşmanlarını yasadışı yollardan öldürüyor. Ama niye yapıyor, vatan millet için yapıyor. İyi de yapıyor.

          Türkiye ‘e 30 sene önce öldürülmüş olan 18 kişinin davası sürüyor. Bu davadan Mehmet Ağar’da yargılanıyor.  30 sene sonra Mehmet Eymür  T24 ten Gökçer Tahincioğlu’na dedi ki: “18 kişiyi devlet görevlileri öldürdü ama bunu vatan millet için yapmadılar.  Devlet menfaati için değil, para için öldürdüler. Bazı paralı kişilere bize şu kadar para vereceksin, vermezsen seni öldüreceğiz dediler ve para vermeyen 18 kişiyi öldürdüler. Bu cinayetlerden zamanın başbakanı Tansu Çiller’inde haberi olduğunu düşünüyorum. Ve ekledi. Öldürme ve işkence devlet için yapılırsa bunda bir sakınca yoktur, bende işkence yaptım.”

           30 sene önce gazeteci Uğur Mumcu bütün bunları yazmaya çalıştığı için öldürüldü. Birçok kişi ölümüne üzülmedi. Dediler ki “zaten o solcuydu”. Şimdi kalkmış Mehmet Eymür diyor ki “Ben Uğur Mumcu’yu tanırdım ve Uğur Mumcu iyi bir adamdı.” Hadi ordan mı desem, Uğur Mumcu’nun adını ağzına alma mı desem, ne desem bilemiyorum. 30 sene sonra bunları söylemişsin ne anlamı var. Belki 30 sene sonra bugünkü bazı siyasiler için de benzer şeyler söyleyecekler. Bilmiyoruz ki. 30 sene sonra söyleyince ne anlamı kalacak ki.

            Şimdi sonuca gelelim. Türkiye’yi  Mehmet Ağar gibi adamlar yönetti, Türkiye o nedenle bu kadar kötü durumda diyebilirsiniz. Hayır değil. Türkiye’de biz böyle adamları seçtiğimiz için Türkiye bu durumda. Yani kabahat onlarda değil, kabahat bizde. 90’lı yıllarda milliyetçilik prim yapıyordu. Her milliyetçiyim diyeni vatanını milletini seven insan zannettik. Bunlardan ülkeye kötülük gelmez dedik. Yaptıkları kötülükleri gördük ama yapıyorsa vatan millet için yapıyordur dedik ve bu hale geldik. Vatan millet için değil, kendi ceplerini doldurmak için yaptıklarını ancak 30 sene sonra öğrendik. Milliyetçi olmadıklarını, milliyetçiliği kullandıklarını öğrendik. Ne kıymeti kaldı ki.

           Bugün de değişen bir şey yok. Bugün de bazı siyasetçiler dini kullanıyor. Ben milliyetçiyim, ben dindarım, ben solcuyum diyen hiç kimseye tek kelime sözümüz yok.  Ama bu duyguları kullanarak kendi ceplerini dolduranların böyle olmadığını biz ne zaman anlayacağız. Biz ne zaman uyanacağız. 30 sene sonra mı?

                               

 

           

        

                

          

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek