33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 22 Ekim 2021, Cuma 09:55:39 tarihinde eklendi. 2646 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YENİ ANAYASAYA TÜM SİYASİ PARTİLERİN DESTEK VERMESİ TARİHİ BİR SORUMLULUKTUR - Doğukan Önal

Kıymetli okurlarım, Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşadığı bütün sıkıntıların bugün en büyük kaynağı ne yazık ki anayasamızın hala darbe ürünü bir anayasa olmasıdır. Bu bizim için bir utanç meselesidir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin dinamiklerine göre bir anayasa yapılmaması bürokrasi ve siyaset arasında derin uçurumlar açacaktır.
YENİ ANAYASAYA TÜM SİYASİ PARTİLERİN DESTEK VERMESİ TARİHİ BİR SORUMLULUKTUR

 

Ayrıca en başından beri anlatmaya çalıştığımız bir diğer mesele de ne yazık ki siyasi partiler kanunun Türkiye’de siyasetçi yetiştirmeye engel olmasıdır. Bunu da ancak yeni anayasa ile çözüme kavuşturabiliriz.  Bir diğer önemli mesele diyanetin özerk olması meselesidir. Diyanet İşleri başkanlığı yeni anayasamızda mutlaka özerk olmalıdır.  

2021 dünyasında inanabiliyor musunuz biz hala 80 darbesinin ürünü olan anayasa ile yönetiliyoruz. Bu bir defa Türkiye’nin imajı için telafisi mümkün olmayan bir eksikliktir.  

Bir genç olarak buradan tüm siyasi partilerimize sesleniyorum; Özgürlükçü, her türlü inancın serbest olmasını sağlayacak, günümüz dünyası ile entegre tarihimize ve maneviyatımıza özgü bir anayasayı yürürlüğe koymak elzemdir, gereklidir. 

Bu anayasa geçer ise inanın Türkiye’de birçok şey müspet yönde değişecektir. Ekonomiden tutunda toplumsal huzurun temin edilmesi meselesi yeni bir anayasa ile elbette ki sağlanacaktır. 

Yeni anayasaya dair çalışma ve tezlerimi bundan sonraki haftalarda madde madde sizlerle paylaşacağım. Sizlerin fikir ve görüşlerini bu köşeden yayınlayacağım. 

Kalın sağlıcakla. 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek