Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 13 Ekim 2021, Çarşamba 09:53:46 tarihinde eklendi. 1035 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HAYAT YANSIMADAN İBARETTİR - Burcu Çalışkan

“Yeni bir keşif için, yeni yerler değil, yeni bir bakış açısı gerekir.” Marcel Proust Siz yaşamınıza neyi yansıtıyorsanız, onu yaşıyorsunuz. Yaşamımız yansımalar üzerine kurulmuştur. Sabah kalktığımızda ne düşündüğümüzdür o günü güzel veya şansız bir gün yapan… Kahvaltımızı ederken kahkaha atabilecek kadar neşeli olmak veya suratsız bir tavırla yemeğe devam etmeyi seçmektir yansıma. Sonra kalbimizden geçenlerdir, her daim haksız olduğumuz, kaybettiğimiz ve asla hak etmediğimiz düşüncesidir örneğin. Veya tam tersi dünyanın en şanslı insanı olarak görmektir kendimizi, en zor anımızda bile şükür içinde olmaktır ve olana kabul verebilmektir.
HAYAT YANSIMADAN İBARETTİR

 

Farkında olmadığımız, bilerek veya bilmeyerek dünyaya taşıdığımız her enerjidir yansımamız. Örneğin sizi en çok tanıyan insanlardan birini çevirsek ve sizi yansıtan tek kelime veya tek cümle istesek bu ne olurdu? Çok eğlencelidir mi, çok karamsardır mı, çok öfkelidir, çok pimpiriklidir, her şey için evhamlanır, oldukça streslidir, her zaman bir planı vardır, sürekli şikayet eder, asla parası yetmez, bolluk konusunda sürekli yakınır mı? Ne derlerdi?

Bu cümleler sadece birkaç örnek bizim yansımalarımızı anlatmamız için. Peki biz hayata geçirdiğimiz bu yansımaların ne kadar farkındayız? Örneğin sürekli eleştiri yaptığımızı anlayabiliyor muyuz? Örneğin kendi kendimizi değersizleştirdiğimizi görebiliyor muyuz? Örneğin kendi başarımızın önünde “Yapamazsın!” diyerek durduğumuzu görebiliyor muyuz? Örneğin her daim şükredebiliyor musunuz, en zor anınızda bile sizi doğru bir noktaya yönlendiren bir güç olabileceğine inanıyor musunuz? Veya “Nasıl olsa kaybedeceksin!” diyerek henüz denemeden kendi kendimizi vazgeçirdiğimizi ne kadar fark ediyoruz? Bizleri gün boyunca dışarıdan çeken bir kamera olsaydı kendimizi kendimize nasıl özetlerdi?

İşte tam da bu yüzden hayatımız söylediklerimizle, hissettiklerimizle, duygularımızla, enerjimizle, yani bu hayata kalbimizden kattığımız tüm duygularımızla bir yansımadır. Yaşadığımız her an işte bu yansımanın bir ayna gibi karşımıza çıkışıdır. Neye odaklanırsak yansımamız o yönde büyür. Olumsuzlara, kayıplara, zorlara ve olmayanlara odaklandığımızda bunu büyütürüz. Tam tersine olumlu olanı, umudu, başarıyı ve güzellikleri yansımamıza eklediğimizde bu inançla daima güzeli daha fazla büyütürüz.

Bizler hayata yansıtırız, enerjimizle, sözcüklerimizle ve hissettiklerimizle. Bu yüzden hayat bizlerden bağımsız değildir, mutlaka yansıttıklarımızla yoğrulmuştur. Bugün bu yazımda bana eşlik ediyorsanız hayata yansıttığınız size yakından bakmanızı dilerim. Bugün ağzınızdan çıkanlar sizi nasıl yansıtıyor? Neyi büyütmektesiniz? Dışarıdan kendinizi izliyor olsaydınız kendi yansımanızı nasıl tanımlardınız? Siz bu hayata katılmış muhteşem bir enerji olarak bu yaşam sürecinde, bu hayatta neyi yansıtmak için buradasınız?

Sevgiyle kalın…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek