Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 11 Ekim 2021, Pazartesi 09:51:53 tarihinde eklendi. 3967 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SİYASİ HOŞGÖRÜ VE SİYASİ AHLAK - Ertan Bayer

Türkiye siyasetinde son yılda yaşananlar Lüleburgaz’da ise 2020 ve 2021 yıllarında yaşananlar bizlere SİYASİ AHLAK olgusunu gözden geçirmeye ve düşündürmeye yöneltti.
SİYASİ HOŞGÖRÜ VE SİYASİ AHLAK

 

Türkiye genelinde siyasi iktidardan önce Başbakanlar yeniden aday olacakları zaman seçim tarihinden bir ay önce  Başbakanlıktan istifa ederler, yerlerine genellikle DIŞİŞLERİ BAKANI  veya başka bir BAKAN  biri vekalet ederdi.

Başbakan adayları da Başbakan adayı olarak kendi partilerinin veya kendi şahsi bütçeleri ile seçim çalışmaları yaparlar kazanırlarsa tekrar Başbakan olurlar, kaybederlerse de kazanana başarılar dilerlerdi.

Bedri Kodaman’ın yaptığı karikatürleri saymıyorum bile. Bedri Kodaman o zaman yaptığı karikatürleri şimdiki siyasi iktidardaki kişiler için yapsaydı garanti hapse girerdi. Ancak karikatürlerini yaptığı siyasiler kendileri için aynı karikatürden bir daha yapmasını ister ve ona imzalatırlardı. Bunun adı da SİYASİ HOŞGÖRÜ’dür.

Hiç partinin lideri diğer parti liderine Terörist demez, sevmese de saygı gösterirdi. Biz Türkiye genelinde SİYASİ HOŞGÖRÜ ve SİYASİ AHLAK kurallarının çiğnendiğini 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra görmeye başladı.

Siyasi iktidar gücünü kaybettikçe diğer partilere terörist diyerek kendi başarısızlığını örtmeye başladı. Hele İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan iki seçimde de Ekrem İmamoğlu’na yapılanlar başka ülkede yapılsa, yapanlar hapse atılırdı.

Türkiye genelinde olanları yazdık Şimdi gelelim Lüleburgaz’da olanlara. Lüleburgaz’da siyasi iktidar olan CHP’de bilindiği gibi CHP Lüleburgaz eski ilçe Başkanı Özgür Kaya iki kez disipline verildi. İlk disiplin Genel Merkez’den 15-0 disipline verenlerin aleyhine geldi. Her iki disipline verilme gerekçeleri ile dava açılsa kaybedilir.

Özgür Kaya’yı ikinci kez kimin disipline verdiğini yazmamıza gerek yok duymayan kalmadı. Ancak hepimizin bildiği gibi Özgür Kaya ile önceki dönem Belediye Başkanımız Emin Halebak bir çok kez kavga etti. Ancak kimse kimseyi disipline vermedi.  Dolayısı ile bu disipline verme olayında insan ister istemez “Acaba birileri için rakip eksiltmek adına mı disipline veriliyor?” diye düşünüyor da.

 Ama Lüleburgaz’ı yönetenler parti içindeki rekabete katılmamalı herkese eşit olmalı. Halk arasında vatandaşlar “Şimdi sıra Koray Şentürk de ardından da Hakan Abi’de mi?” diye birbirlerine espri yapıyor.

Bu nedenle dileğimiz ilçemizde SİYASİ HOŞGÖRÜ anlayışının 2020 yılından önceki gibi ülkemizde de SİYASİ AHLAK anlayışının 2000 yılından önceki gibi olması dileğiyle ….

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek