HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 08 Ekim 2021, Cuma 09:26:40 tarihinde eklendi. 2700 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EVLERİMİZİN KOLONLARINDA İKİ DİNAMİT: SOSYAL MEDYA VE SABAH PROGRAMLARI - Doğukan Önal

Kıymetli okurlarım, Bizi biz yapan aile yapımızın güçlü olması meselesidir. Türk aile sistemi kendini diri tuttuğu süreçlerde ülkemiz en ağır imtihanları başarı ile vermiş ve alnının akı ile mücadele sahasında başarılar kazanmıştır.
EVLERİMİZİN KOLONLARINDA İKİ DİNAMİT: SOSYAL MEDYA VE SABAH PROGRAMLARI

 

Lâkin son yıllarda gerek sosyal medya gerek ise bazı TV programlarında aile kültürümüz dinamitleniyor. Yani özellikle sabah programları tam bir facia.

Yok o onunla gitmiş, bu şunu kesmiş, o onun şusunu busunu çalmış. Yahu kardeşim siz ne acımasız adamlarsınız ya.Yani reyting uğruna sizin bir defa milletin günahını teşhir etmeye, hadi onu da geçtim, televizyonu es kaza izleyen çoluk çocuğun psikolojisini bozmaya hakkınız var mı?

Bu ülke neyi kaybederse telafi eder lakin huzur, moral ve umut kaybolursa telafisi çok zor. Çok ağır bir salgın sürecinin ardından belli sabah programlarında çeşitli ailelerin en mahrem meseleleri ekran önünde tartışılınca içinden geçtiğimiz bu sancılı sürece tuz biber ekiliyor.

Olan yine benim sabahın 9 unda işe giden vatandaşıma oluyor, adam binbir güçlükle işe gidecek, televizyonu bir seyrediyor, moralman sıfır bir şekilde evinden çıkıyor, o programı izleyen çocuk Allah aşkına sorarım sizlere ileride aile kurmak ile ilgili hangi duyguları vicdanında barındırıyor?

Sosyal medyada bu olayın bir başka boyutu. Önüne gelen herkes birbirine küfrediyor. Birbirinin değerlerine saldırıyor, birbiri ile kavga ediyor. Bunların artık hukuki bir yaptırımı olması elzem hale gelmiştir.

Bu milletin, küresel hesapların zirve yaptığı bugünlerde birliğe öyle ihtiyacı var ki açık konuşuyorum; şuanda bu ülkede yaşayan her bir vatandaşın arasına fitne sokan televizyonundan tutunda sosyal medyasına kadar her merciin acilen kapatılması lazım.

Şayet bizler; bizi biz yapan değerleri muhafaza etmez isek, çok ağır bedellerle karşılaşırız. Bizi diğer milletlerden üstün ve farklı kılan özelliklerimizi bu gibi durumlarda kaybedersek telafi edemeyeceğimiz yaralara sebebiyet veririz.

Ben buradan Rtük'e sesleniyorum, acil suretle bu sabah programlarının mahremiyet kurallarını tanımayan, en özel meseleleri reyting malzemesi yapan bu programların, belli şizofrenik dizilerin,  yayından kaldırılması lazım.

Bir kardeşiniz olarak siz kıymetli okurlarıma tavsiyem bu programları katî suret ile seyretmemeniz, seyretseniz dahi çocuğunuzun yanında seyretmemenizdir efendim.

Kalın sağlıcakla.
Hürmetler.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek