Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 06 Ekim 2021, Çarşamba 09:29:07 tarihinde eklendi. 1001 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇOĞALTIN İYİLİĞİ - Burcu Çalışkan

“Bütün canlılar evrenin çarkında iç içe geçmiş dişlilerdir.” Nikola Tesla Bir dişlinin parçaları gibi. Bir bardak suda toplanmış su molekülleri gibi.Dengede duran ve asla birbiriyle çarpışmayan gezegenler gibi. Birbirini harmoniyle takip eden mevsimler gibi. Bir ağaç, bir yaprak ve onları bağlayan dallar, kökler gibi. Hepimiz bu dünya üzerinde birbirimize bağlıyız. Görünmez bağlarla, görünmez iletişim ve ilişkilerle…
ÇOĞALTIN İYİLİĞİ

 

Bazen öyle denk gelir ki o kişi sadece sizin o gün ihtiyacınız olacak bir şey için orada olacaktır. Hayattaki görevi sizin içindir. Diğer yandan başka biri de onun için aynı noktadadır. Yani bizler istesek de istemesek de kader ağlarını örmüştür. “Peki ne yapabiliriz?” diye soracaksınız… Eğer gerçekten hepimiz böyle bir yakınlıkla ve bu ilişkiyle birbirimize bağlıysak ne yapmamız gerekir?

Buna en güzel cevap: Sadece iyi olanı yapmaya odaklanmak, her ne olursa olsun herkesin iyiliği için düşünmek ve çalışmak. Benim olan çoğalsın bakış açısı ile değil “Benim olanı nasıl paylaşabilirim, nasıl bu varlığı çoğaltabilirim, ihtiyacı olanlar için ben ne yapabilirim?” diye bakmak… İşte bu bize her hareketimizin, her seçimimizin, her aksiyonumuzun bir sonucu olacağını ve bu bilinmez bağlantılar sayesinde bize mutlaka geri döneceğini söylüyor. Bu yüzden tüm anlarımızda aslında seçimlerimizle sadece kendi hayatımızı değil, bütünün de akışını etkilediğimizi unutmamamız gerekir. Örneğin iyi bir çocuk yetiştirdiğimizde bu kişi dokunduğu birçok insanın hayatına iyilik katabilecektir. Örneğin iyi bir niyetle bir ağaç diktiğimizde zamanı geldiğinde bizler bu dünyada olmadığımızda bile bir çocuğun yüzünü gülümsetebilecektir. O gün geldiğinde bizim için zaman geçmiş olsa bile, kim bilir bir gün bu yazıya denk gelen biri o günü mutlu geçirebilecektir!

Denize bir taş attığımızda yüzey dalgalanır, dalgalar önce büyüktür sonra daha açıklıkla birbirlerini izlerler ve sonunda görünmez olurlar. Fakat yarattığımız enerji kaybolmuş mudur? Cevabımız hayır. Yani biz taşı attığımızda oluşan etki ve bunun yaydığı enerji hala oradadır, sadece suyun yüzeyinde görünen bir sonucu kalmamıştır. İşte orada olmasından dolayı ve başlangıç bizlerden geldiği için mutlaka yine bize geri dönecektir. Böylelikle denge dengeyi, iyilik daha fazla iyiliği, vermek daha fazla almayı, paylaşmak daha fazla nimeti bize getiren bir anahtar olacaktır.

 

Bugün bu yazımda bana eşlik ediyorsanız düşünmenizi dilerim. Görülmeyen bağlarla bağlı olduğumuz bu dünyada ne yaratmaktasınız; arkadaşlık mı, kardeşlik mi, liderlik mi, babalık mı, annelik mi, kötülük mü, kalp kırmak mı, yarı yolda bırakmak mı, aldatmak mı veya sadece kendi gibi olmak mı? Çünkü hepimiz birbirimize bağlıyız, çünkü hepimiz bu akışı yine birlikte belirlemekteyiz. Çünkü hepimiz birbirimiz için buraya geldik ve buradan gittiğimizde de geriye kalacak olan sadece bir not, bir enerji, bir hatıra olacaktır.

Sevgiyle kalın…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek