Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 24 Eylül 2021, Cuma 09:31:08 tarihinde eklendi. 2632 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İNSANI SEVMEK, AMASIZ, FAKATSIZ SEVMEK - Doğukan Önal

Kıymetli okurlarım, Bu hafta ilimizi temsilen Kırşehir'e Ahi Evran-ı Veli anma haftasına katılma şansım oldu. Tabi hepimizin aşina olduğu, dinlediği Neşet Ertaş Üstadın' hayat hikayesini de daha yakından dinlemiş oldum.
İNSANI SEVMEK, AMASIZ, FAKATSIZ SEVMEK

 

Neşet Usta'yı memleketinden göç ettiren ana mesele insana insan olduğu için değer verilmemesiydi. Evet.. Bugün yine aynı sıkıntıların içindeyiz. İnsana insan olduğu için değer veriyor muyuz? Amasız, fakatsız insanı insan olduğu için sevebiliyor muyuz?

Sevmek, sevilmek insanın en ihtiyaç duyduğu duygulardan biri iken, gönüle zincir vurmak hangimizin hakkı? İnsanları sınıflara ayırmak, maddi durumu veya makamına göre insanlara farklı davranmak bizim fıtratımıza, karakterimize uyar mı?


Genç kardeşlerime tavsiyem, insan insan muamelesi görmediği zaman, yüreğinin o acısı ile Türk müziğine 500 tane türkü armağan eden Neşet Usta'nın hayatını bir okusunlarda, sırf saz çalıyor diye sevdiği kızı alamayan bir adamın ne denli çileler çektiğini, ne bedeller ödediğini görsünler.

Hepimizin özellikle bugünlerde birbirini sevmeye çok ihtiyacı var. Hepimizin amasız dostluklara çok ihtiyacı var. Hepimizin şu kör dünyanın sıkıntılarını unutturacak sevgi limanına dert dolu yüreğimizi yanaştırmaya çok ihtiyacı var.

Tahmin ediyorum Neşet Ustanında türkü ve bozlaklarında bu gaye vardı hep.

İnsanı insan olduğu için sevebilme sevdası...

Rahmet olsun..


Kalın Sağlıcakla.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek