Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 22 Eylül 2021, Çarşamba 09:29:33 tarihinde eklendi. 1002 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“NEGATİF BİR ZİHİNLE POZİTİF BİR HAYAT YAŞAYAMAZSINIZ!” - Burcu Çalışkan

“Bana dünyaya baktığınız pencereyi söyleyin, size tüm hayatınızı anlatıyım” desem. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Üstelik baktığınız pencere sadece günlük ruh halinizi değil, uzun vadede fiziksel sağlığınızı da etkileyecek kadar önemli rol oynamakta. Tabii burada pencere metaforunun düşünce şeklimizi temsil ettiğini söylemekte fayda var. Herkesin yaşam tecrübeleri ve yetiştirilme şekli düşünce yapısında büyük rol oynasa da zihnimizi pozitif düşünmeye odaklarsak ve eğitirsek gelecekte negatif düşüncelerle daha kolay başa çıkarız. Nasıl mı?
“NEGATİF BİR ZİHİNLE POZİTİF BİR HAYAT YAŞAYAMAZSINIZ!”

 

Gün içinde sizi en çok esir eden negatif düşünceyi bulup ve tanımlayın.

Bu düşüncenin altında hangi duygu yatıyorsa kaynağına inmek en etkili yöntemlerin başında geliyor. Değersizlik, dış onay, öz güven vb. eksiklikler zihnindeki düşüncelerin de mimarı oluyor. Kendini sürekli başarısız olarak tanımlayan biri, özgüven probleminin altında yatan ilk olayı tespit edebilirse o ana yetişkin gözüyle bakıp ilerleyen zamanlardaki başarılarının farkına varabilir.

Bir durum hakkında henüz gerçekleşmeden olumsuz sonucu düşünüp o yönde plan yapmak yerine bugüne odaklanın.

Gelecek her zaman planladığınız gibi olmayabilir. Pozitif beklenti de negatif beklenti de yüzde 50 olasılığa sahipse tercih hakkınızı negatife odaklamak yerine şimdiye odaklarsanız bugününüzden çalmamış olursunuz.

Kendinizi iyi tanıyın.

Size nelerin iyi, nelerin kötü geldiğini fark edin. Hayatınızdaki olumsuzluklarla daha önce nasıl baş ettiğinizi hatırlayın. İhtiyaç duyduğunuzmotivasyon, aslında tam olarak hayatta şu noktaya geldiğiniz halinde; KENDİNİZDE.

 Esnek olun.

Hayata dair ne kadar plan yaparsanız yapın, hesaba katmadığınız değişiklikler olabileceğini kabul ettiğiniz zaman, düşünce şekliniz her yenilik karşısında olumsuz senaryo üretmeyecektir.

Geçmişi pişmanlık olarak değil, çıkarılacak bir ders olarak algılayın.

Bu metodu uyguladığınız zaman, yaptığınız hataları ya da pişmanlıkları negatif düşünceler olarak değil, size rehberlik eden pozitif düşünceler olarak gördüğünüzü  anlayacaksınız.

Her koşulda kendinize inanmayı seçin.

Siz kendinize inanmayı seçtiğinizde düşüncelerinizin de aynı oranda size eşlik ettiğini anlayacaksınız. Öz güveniniz artacak, onayı başkalarından değil, kendinizden bulduğunuz  için rahatlayacaksınız.

Tüm bu maddeleri düzenli olarak uyguladığınızda, düşünce şeklinizin de düzenli bir egzersiz olduğunu fark edecek, başka bir hayata kapı açacaksınız. Çünkü şu gerçeğin farkına varacaksınız: Negatif bir zihinle pozitif bir hayat yaşayamazsınız!

Sevgiyle kalın…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek