Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 27 Ağustos 2021, Cuma 09:25:22 tarihinde eklendi. 911 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇOĞUNLUK BİZİ ALDATMASIN - Ahmet Bostancı

İnsan kalabalıklara mı, yoksa gerçeğe mi uyacak? Üç günlük dünya hayatında “uydum kalabalığa” deyip ömrünü heba mı edecek. Doğru olan nedir? Yanlış olan nedir? Biz insanlara kalırsa, hepimizin doğrusu farklı.
ÇOĞUNLUK BİZİ ALDATMASIN

 

Hz. Ömer(ra): “Doğruları yaşamazsanız, yaşadıklarınızın doğru olduğuna inanmaya başlarsınız.” Diyor. Elimizde Kur’an-ı Kerim gibi bir delil varken, biz daha neyin peşindeyiz? İnsan gerçeği kabullenmekte zorlanıyor. Kibir, nefis, şeytan, bilgisizlik gibi faktörler araya giriyor. “Herkes böyle diyor. Herkes böyle yapıyor.” Diyerek, rüzgarın önündeki kuru yaprak misali savruluyor.

 Kur’an’ı okuyup anlamadan insanın kendini, tanıması, yaradılış gayesini bilmesi mümkün değildir. Bakın Kur’an bizi bize anlatıyor. “1- Asra yemin olsun ki, 2- İnsan mutlaka ziyandadır. 3- Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.” (Asr suresi) Kur’an’daki insan tahlillerinden bazıları da şöyle; -Çoğu kâfirdir. (Nahl:83) -Çoğu fasıktır. (Maide:49) -Çoğu müşriktir. (Rum:42) -Çoğu inkârcıdır. (İsra:89) -Çoğu nankördür. (Furkan:50) -Çoğu zanna uyar. (Yunus:36) -Çoğu şükretmez. (Bakara:243) -Çoğu iman etmez. (Bakara:100) -Çoğu Hak’tan hoşlanmaz: (Zuhruf:78) -Çoğu Allah’a şirk koşar. (Yusuf:108) -Çoğu Kur’an’dan yüz çevirir. (Fussilat:4) -Çoğu aklını kullanmaz. (Maide:103) Yanlışı onaylıyorsam fikrim yok demektir.

 Eğri ile doğruyu ayırt edemezsem aklım yok demektir. Yanlışı sahiplenip doğruya sırt çeviriyorsam ahlakım yok demektir. Cuma gününün hayrı, bereketi, rahmeti üzerinize olsun…

Ahmet Bostancı

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek