33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 24 Ağustos 2021, Salı 09:29:05 tarihinde eklendi. 1114 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GÖÇMEN Mİ, SIĞINMACI MI, MÜLTECİ Mİ? - Servet Şenyiğit

Türk Dil Kurumu sözlüğüne baktığımda Göçmen sözcüğünün karşılığı olarak : “yerinden kalkıp ,yerleşmek üzere başka ülkeye giden kişi” yazıyor. Demek ki Suriyeliler, Afganistanlılar ve diğerleri göçmen değil. Aynı sözlükte Mülteci karşılığında sığınan yazıyor. Sığınmacı karşılığı olarak da ;” tehlikelerden kaçarak güvenilir bir yere sokulmak” yazıyor. Demek ki ülkemize yasa dışı yollardan gelenlere sığınmacı dememiz gerekiyor.
GÖÇMEN Mİ, SIĞINMACI MI, MÜLTECİ Mİ?

 

Son günlerde başta Afganistanlılar ve Suriyeliler olmak üzere birileri tarafından kampanya başlatıldı. “Ülkemizde Sığınmacı İstemiyoruz.” Bu bizi yabancı düşmanlığına doğru sürüklüyor. Bu nedenle hedefi doğru saptamalıyız. Ülkemizdeki dört milyon Suriyelinin geri dönüşünü sağlamak için Suriye Devlet Başkanı Başar Esad ile RTE masaya oturmak zorundadır. PKK/YPG ile mücadele de ABD ile savaşan Türk Silahlı Kuvvetlerinin elini güçlendirmek için de bu zorunludur.

Aynı durum ülkemizdeki tüm sığınmacılar için geçerlidir. Afganistan, Irak, Özbekistan , Gürcistan , Türkmenistan , Somali ve diğer Afrika ülkelerinden gelenler ülkemizde kaçak oturuyorlar ve kaçak çalışıyorlar. RTE dış politikasında ,dibe vurmuş bir başarısızlık vardır.

Afganistanlı sığınmacılar niçin ABD Afganistan’dan ayrılınca gündeme geldi? Suriyelilerin de Afganistanlıların da ülkemize gelmesinin sorumlusu ABD’dir. ABD , Suriye’de kendine ve YPG/PKK’ya alan açmak için Suriyelileri bölgeden ayrılmaya zorladılar. Amerikalılarla çalışan , iş birliği yapan Afganistanlılar da ABD gidince Afganistan’dan ayrıldılar.

Meseleye Türk milletinin çıkarları arasından bakmak zorundayız. Böyle baktığımız zaman, Yüzde 95 oyla devlet başkanı seçilmiş , meşru Suriye yönetimi ile diplomatik ilişkiler başlatılarak Suriyelilerin ülkelerine dönmelerinin yolu açılabilir.

Afganistanlılar için de aynıları geçerlidir. Rusya , Çin ,İran ve Pakistan’ ın yaptığı gibi bölge barışı ve ülke çıkarları için Taliban ile görüşülebilir. Sakallarıyla , giysileriyle , kadınlara uyguladıklarıyla ilgileneceğimize, ABD’ yi ülkesinden kovmuş bir Taliban olduğunu unutmayalım. Düşmanını kovmuş olanlar, düşmanı olmayan Türk askeri için tehdit oluşturmaz.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek