Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 20 Ağustos 2021, Cuma 09:24:07 tarihinde eklendi. 973 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MÜSLÜMANLIK ARAPLAŞMAK MIDIR? - Ahmet Bostancı

İspanyol paça pantolon giyen İspanyol mu olur? Japone kol elbise giyen Japon mu olur? İş yerinin tabelası İngilizce olan İngiliz mi olur? Votka içen Rus mu olur? Viski içen İskoç mu, şapka takan Fransız mı, fötr takan Yahudi mi olur? Bu anlayışa göre herkesin milliyeti tartışılması gerekmez mi? İslam dinine mensup Müslümanın inanışını ve yaşayışını Araplaşmak olarak gören bir kimse; İslam’ı bilmiyor demektir. Kur’an’a uymayan yaşayız tarzları hangi milletten gelirse gelsin İslam’da yeri yoktur.
MÜSLÜMANLIK ARAPLAŞMAK MIDIR?

 

Muhammed(as) veda hutbesinde:  “Cahiliye dönemi adetleri ayağımın altındadır.”buyurmuştu. İslamiyetten önceki Cahiliye döneminde adetleri nelerdi?  Faize dayalı ekonomi, kabilecilik, ırkçılık, kız çocuklarını diri diri toprağa gömme, hırsızlık, köle sistemi, kan davaları, çıplaklık, içki, fuhuş, puta tapıcılık, haklının değil güçlünün hâkimiyeti, onlarca kadınla aynı anda nikâhsız yaşama, kadını mirastan mahrum etme gibi… saymaklabitmez. Günümüzde cahiliye döneminin bedevileri gibi yaşayanların hayat tarzına ne demek lazım?

İslamiyet geldikten sonra Kur’an’a ve Muhammed (as)ainanan sahabeler bambaşka insanlar olarak karşımıza çıkıyor ve tarihteki cahiliye devrini kapatıp saadet devrini başlatıyorlardı. Eski yaşantılarından eser kalmıyordu.Ebu Bekir, Ömer, Osman, Ali ve diğer sahabeler (Allah onlardan razı olsun) Kur’an’da ve Hadislerde övülen örnek şahsiyetlerdir. Müslümanlar onları örnek alır. Irklarından ziyade, İslam’a ve insanlığa hizmetlerinden dolayı, daha da önemlisi Allah onları sevdiği için severler.  Müşrikler ise milliyetine bakılmaksızın sevilmez.

Kur’an-ı Kerim Allah tarafından Muhammed(as)e gönderilen, O’nun vasıtası ile de insanlara tebliğ edilen son ilahi kitaptır. Kur’an Arapçadır. Ama konuşulan sokak Arapçası değildir. Mucizevi bir yapısı vardır. Manası çok derin, lisanı olağanüstüdür.Ama Kur’an hayat ve hidayet rehberidir. İnsanlar için rahmet, bereket ve kalplere şifadır. (İsra:82)

Tarihte en çok Yahudilere peygamber gönderilmiştir. Muhammed (as) ise Araplardandır. Ama tüm insanların ve cinlerin peygamberidir. Sahabeleri içinde Araplar çoğunlukta olmakla beraber farklı milletlerden insanlar vardı. Bilal-i Habeşi zenci idi. Suheyb-i Rum-i Rum’du, Selman-i Farisi İranlı, eski bir Hıristiyan idi. Abdullah b. Selam eski bir Yahudi idi. İnsanlar Allah katında eşittir.Irklar ve renkler Allah’ın takdiridir.Kimse şu milletten veya şu cinsiyetten olmak isterim diye Allah ile pazarlık yapmadı. Zaten Allah insanların dış görünüşüne değil, ahlakına ve yaptığı faydalı işlere değer verir.Allah indinde, ahlak ve takva insana değer kazandırır.

Tarihi bir gerçektir ki; milletimizİslamiyet’e ne kadar fazla sarıldıysa Türklüğünü o nispette korumuş ve başarılı olmuştur. Yurt dışında görev yaparken şahit olduk ki; dindar ailelerin çocukları Türklüğünü kaybetmiyor. Aksine Müslümanlıktan uzak duranlar yaşadıkları ülkelere göre Alman’a, Fransız’a… benziyor. Yavaş yavaş asimile oluyorlar.
Herkese hayırlı cumalar dilerim…

                                                                                                                                 Ahmet Bostancı

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek