Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 05 Ağustos 2021, Perşembe 09:20:01 tarihinde eklendi. 1025 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ORMAN YANGINLARI - Servet Şenyiğit

Türkiye’nin ciğerlerini yakıyorlar. Sahil bölgeleri veya iç bölgeler hiç fark etmiyor. Bu yazıyı kaleme alırken yedi yurttaşımızı yitirdik. Dileğim ölü sayısının artmaması. Sekiz ilde 71 yerde aynı eş zamanlı yangınların çıkmasında bu kadar tesadüf olabilir mi? Bir ilçede yirmi yerde aynı anda yangın çıkması tesadüf olabilir mi?
ORMAN YANGINLARI

 

Bazı TV ve gazeteler “can kaybı yok” diyor ve yazıyor. Yanan ağaçlar canlı değilmiş gibi, tavşanından kaplumbağasına, tilkisinden,  koyununa, börtü böceğine kadar olanlar canlı değilmiş gibi. Bu kadarda mı unuttuk bu dünya tüm canlıların yaşam alanıdır.

Kaç bin dönüm ormanlık alan, kaç ahırda kaç yüz, kaç bin küçükbaş, büyükbaş hayvan telef oldu? İktidarıyla, Muhalefetiyle saçmalık manzumeleri yazıyorlar. “Muhalefet neden uçaklar yetersiz?” diye soruyor da “Yangın neden çıktı, kimler çıkardı?”diye sormuyor veya araştırmıyor. İktidar itiraf eder gibi yanıt veriyor. “Türk Hava Kurumu’nun uçağı yok ki” diyor. “Biz olanları hangarlarda çürüttük, yangında uzman, pilotlarını işsiz bıraktık” diyemiyor. “Yangın uçakları ihalesinde THK uçaklarının kapasitesi 100 Lt düşük diye ihale dışı bıraktık” diyemiyor.

Tüm Türkiye sabotaj olasılığı üzerinde hemfikir. Beklenen yanıt gecikmedi ve HDPKK, yangınları kendilerini yaptıklarını itiraf etti. Daha önceki orman yangınlarını kabul eden HDPKK yan kolu “Ateşin Çocukları İnsiyatifi”  internet sitesinde paylaştığı bildiride ne belirtti? “Yüzyılın İntikam hareketi olan ateşin çocukları insiyatifi olarak çökertme hamlesi ilan ediyoruz” diyorlar.  Bildirinin tamamını okuduğumda Türkiye Cumhuriyeti’ne her türlü hakareti yapıyorlar ve tehditler savuruyorlar.

Türkiye düşmanları biz yaktık diyor. Birileri de kimin yaktığını bildiği halde sanki onları saklamak ister gibi uçaklar nerede diye soruyor. Ne garip bir çelişki.? Orman yangınları son yıllarda artarak çoğalıyor. İstatistiklere baktığımızda, yangın söndürme helikopterinin sayısı artmamış, uçak ve personel sayısı ise azalmış. RTE’nin özel uçaklarının sayısı on üç olmuş ve yazlık kışlık saray sayısı artmış. Yazlık saray denilen beton yığını için kaç bin ağaç kesilmiş ve deniz kenarına başka plajlardan kaç bin kamyon kum getirilmiş? Doğayı korumak adına örnek olması gerekenler doğayı yok ediyorlar.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek