Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 02 Ağustos 2021, Pazartesi 10:35:51 tarihinde eklendi. 4005 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇARE 100 YIL İMAR İZNİ VERMEMEK - Ertan Bayer

ÇARE 100 YIL İMAR İZNİ VERMEMEK

 

Türkiye genelinde 10 günden beri meydana gelen yangınlardan dolayı yüreğimiz yanıyor.

Her ne kadar bazı yetkililer “Can kaybı yok”  dese de bizim için hayatını kaybeden hayvanlar da bitkilerde birer can.

Türkiye biz doğduğumuzdan beri yangınlarla mücadele ediyor. Yangınların belli bir gruplar tarafından çıkartıldığı da ima ediliyor. Ancak özellikle Ege ve Güney kıyılarımızda çıkan yangınlardan sonra ne hikmetse hemen otel dikiliyor.

Doğanın, yasasıdır bu. Meydana gelen olay kime yarar sağlıyorsa o olayı yapan, izin veren veya olması için uğraşan o kişi veya kişilerdir. Çok geçmeyecek sağ kalırsak hepimiz göreceğiz önümüzdeki yıl yanan bu yerlerin yerine kaç tane otel dikildiğini birlikte sayacağız.

Yangınlarla mücadele için bizlerinde bir önerisi var. Eğer devletimiz “YANGINDA YOK EDİLEN ORMAN ARAZİLERİ AĞAÇLANDILIR 100 YIL İMAR İZNİ VERİLEMEZ” diye bir yasa koysa bugün ülkemizde çıkan yangınlar en az yüzde 50 azalır.

Kalan yüzde 50 ihtimalin yarısı da eğitimlerle çözülür.

 Yangın uçaklarına daha girmiyorum. Onu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Ancak bugünkü orman yangınlarınız yüzde 75 azaltmak bu kadar basit. Yeter ki iste.

Bizden bu kadar, sağlıklı günler dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek