Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 31 Temmuz 2021, Cumartesi 09:46:04 tarihinde eklendi. 1014 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RTE MÜJDESİ ŞAKA GİBİ - Servet Şenyiğit

RTE MÜJDESİ ŞAKA GİBİ

 

RTE Kıbrıs’a gitmeden birkaç gün önce gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Kıbrıs’ da müjde vereceğini” belirtmişti. Kıbrıs’a varınca da müjdeyi verdi, Kıbrıs’a da Cumhurbaşkanlığı külliyesi yapacakmış, yeni meclis binası yapacakmış, millet bahçesi yapacakmış.

Millet neyin derdinde, RTE neyin derdinde. Türkiye’nin çıkarına ve yararına ne olabilir diye düşünmediği çok belli. Varsa yoksa betona para harcamak. Ayrıca KKTC’yi tanıyan tek ülke Türkiye olduğunun da farkında değil. Bağımsız bir ülke olarak tanıdığın KKTC’ye Cumhurbaşkanlığı sarayı yapmak, yeni meclis binası yapmak, millet bahçesi yapmak o ülkenin iç işlerine karışmaktır, o ülkeyi küçük görmektir, o ülkeye hakaret etmektir.

RTE’nin müjde vereceğini duyunca benim gibi iyi niyetliler, KKTC’nin dünyaya tanıtılması ve ülkeler tarafından tanınması için adımlar atılacağını sanmışlardı. Günümüzün görevi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’mizin bağımsız bir devlet olarak tüm dünyaya tanıtılmasıdır. RTE Türkiye için müjde verecekse öncelikle çiftçiye müjde vermeli, taban fiyatı açıklanmadan yurt dışı alımlarda gümrük vergisi sıfırlanmamalı. Küçük üretici başta olmak üzere sanayiciye müjde vermeli. Üretim Devrimi şahlandırılmalı.

Türkiye, Doğu Akdeniz’ de kimlere karşı savaşım veriyor? ABD, İsrail, Yunanistan ve GKRY. KKTC’nin tanınmasını kimler istemiyorlar? ABD, İsrail, Yunanistan, GKRY ve Avrupa Birliği ülkeleri. Cumhurbaşkanına saray yapınca bunlarla anlaşmış mı olacak?

Türkiye, ulusal çıkarları için tüm dünyaya Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasını sağlamak zorundadır. Doğu Akdeniz’ de ki ülkemizin çıkarları açısından çok önemlidir. Doğu Akdeniz Kıbrıs Rum Yönetiminin egemenlik alanına dolayısıyla ABD, İsrail ve Yunanistan’ın egemenliğine bırakılamaz. Bu nedenle de RTE Hükümeti Suriye ile görüşmelere başlamak zorundadır.

Vatan savunması bir bütündür. Karada, denizde ve havada ulusal sınırlarımızı ve ülkemizin çıkarlarını korumak TBMM’nin görevidir. Parti ayırımı gözetmeden tüm siyasi partiler bu konuda hemfikir olmalılardır. Yönünü Avrasya’ya çeviren Türkiye öncelikle Rusya, Çin ve Türki Cumhuriyetler ile KKTC konusunda harekete geçmelidir.

KKTC’nin tanınması Doğu Akdeniz’ de ve dünyada barışın güvencesi olur.

servetsenyigit@gmail.com

...

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek