Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 26 Temmuz 2021, Pazartesi 09:46:49 tarihinde eklendi. 992 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

15 TEMMUZ’UN 5. YILININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ - Servet Şenyiğit

15 TEMMUZ’UN 5. YILININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

 

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye ABD – FETÖ darbe girişimi yaşadı. 17 - 25 Aralık AKP ile FETÖ savaşından sonra RTE Atlantik cephesinden koptu ve yönünü Asya’ya çevirdi. Hendek Harekatı ile ABD’nin desteklediği PKK’ya büyük darbe indirdi. Sonrasında ABD’nin ikinci  İsrail planını yok eden Suriye harekatları başladı.

 

Aradan geçen sürece baktığımız zaman 15 Temmuz darbe girişimden sonra devlet içindeki gladyo temizlendikçe Türkiye Asya’daki konumunu güçlendirdi. Şanghay İşbirliği Örgütü seçenek haline geldi. Yerel paralarla ticaret artışa geçti. Ülkedeki ABD karşıtlığı yüzde 90’ın üzerine çıktı.

 

S-400’ ler alındı. Libya ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşması imzalandı. Mısır ile ilişkiler yıllar sonra iyileşme sürecine girdi. Dileğimiz Suriye ile ilişkilerimizin de iyileşme sürecine girmesidir. Böylece PKK tarihe gömülecektir. 24 Temmuz 2015’den bu yana 18 bin den fazla PKK’lının etkisiz hale getirildiğini unutmayalım. PKK’nın TBMM’deki temsilcisi olan HDP’nin kapatılma davası iddeanamesinin de AYM tarafından kabul edildiğini birlikte düşünmek zorundayız.

 

Mavi Vatan herkesin kullandığı bir terim oldu. ABD ve İsrail’i arkasına alan Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’ de Türkiye’nin haklarını yok saymasına karşı  Türkiye kararlı bir duruş sergiledi. Sndaj gemilerini bölgeye gönderdi. Üç denizde yaptığı askeri tatbikatlarla Mavi Vatan’ı koruma kararlılığını tüm dünyaya gösterdi.  Kıbrıs’ta federasyoncular kaybetti. İki devletli çözüm ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dünyaya tanıtma gündeme oturdu. Türkiye bu konuda hızlı ve kararlı bir şekilde  atak olmak zorundadır.

 

Savunma sanayisinde milli atılımlar yapıldı. ASELSAN, ROKETSAN, MKEK, MİLGEM ürünlerine tüm dünyadan yoğun bir talep var. Bu alanda yerlilik oranı yüzde 70’leri aştı.  Türk mühendislerimizin başarılarıyla İHA ve SİHA’larda büyük hamle yapıldı. Tüm dünyada konuşuluyor ve bazı ülkeler satın almak için sıraya girdiler.

 

ABD Batı Asya’da yenildi. Afaganistan’daki askerlerini çekme kararı aldı. NATO üzerinden Rusya ve Çin’i kuşatamadı. Avrupa Birliğini harekete geçiremedi.

 

15 Temmuz ABD – FETÖ darbe girişimine “kontrollü darbe “ diyenler ABD kontrolünde olanlardır. ABD’yi gizlemek için böyle söylemektedirler.

 

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek