Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 19 Temmuz 2021, Pazartesi 09:15:45 tarihinde eklendi. 1003 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRK DEMOKRASİ PROJESİ - Servet Şenyiğit

Türkiye ABD’ye karşı, S-400 gibi, F-35 gibi, PYD/PKK‘yı yok etme gibi konularındaki tutumlarından geri adım atmayınca ABD harekete geçti . TurkishDemocracyPeoject (Türk Demokrasi Projesi) adıyla bir oluşum kurdular.
TÜRK DEMOKRASİ PROJESİ

 

 Kurucuları görünce kafamdaki sorular daha da arttı. Kimler yok ki kurucular arasında. Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Goerge W. Bush’un kardeşi Jeb Bush, ABD’li senatör Joe Lieberman, Kürt Açılımı raporunu yazan David L. Phillips. Bunlar Amerikalılar. Türk Demokrasi Projesi olduğuna göre aralarında Türk olmasın mı? FETÖ firarisi CHP eski millletvekili Aykan Erdemir kurucular arasında.

Amerika’dan akıl vererek Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye çabalayan bu kuruluş, “Türkiye’nin ABD’nin çizdiği rotadan saptığı ve artık bir müttefik olarak görülmediğini” ifade ediyor. Türkiye’nin,S-400’lerde geri adım atmaması , Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni desteklemesi, Suriye’de ikinci İsrail’in kurulmasını engellemesi, PKK ve FETÖ’ye karşı taviz vermemesi eleştiriliyor.

Ne tesadüftür ki aynı hafta içinde Türkiye’de de “Demokrasi Konferansı” yapıldı.  Kimler yoktu ki konferansta; CHP, HDP, TKP, TİP, EMEP, KESK, TTB, gibi toplam 230 bileşen yer aldı. Konferansın yayınladığı bildiride Türkiye karşıtı görüşlerin yer aldığına tanık oluyoruz. Bildirideki görüşler de “Kürt siyasetçilerin siyasi rehine durumuna son verilmeli, siyasi mapusların derhal tahliye edilmesi sağlanmalıdır” diyor. Kısacası HDP’ye özgürlük ve açılımın yeniden yapılması gerekir diyor.

Daha başka ne yazıyor bildiride? “Bütün savaş ve operasyonların durdurulmasını savaşa ve şiddete ayrılan kamu kaynaklarının halkın ihtiyaçları için kullanılmasını istiyoruz” diyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin  PKK‘ya karşı başarıyla yürüttüğü ve PKK’yı bitirme noktasına gelindiği operasyonlar durdurulsun diyor.

 “Tutuklu bulunan tüm gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır” diyor. Suç işleyen cezasını görür. Gazetecilerin ne ayrıcalıkları var da tutuklanamazlarmış.

ABD ile eş zamanlı ve aynı görüşlerin paylaşılması aklıma “taratıcı yıkıcılık” ı getirdi. Zülfü Livaneli’nin belirttiklerine hiç girmeyelim. Kendi yazdıklarına kendi inanıyor mu acaba? Sanki birilerine beni unutmayın der gibi.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek