Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 16 Temmuz 2021, Cuma 09:14:43 tarihinde eklendi. 999 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KURBAN BAYRAMI - Ahmet Bostancı

Kurban kesmek bir ibadettir. Bütün ibadetler, Allah rızası için yapılır. Kurban da öyle… Kurban; Allah’ın emri, peygamberimiz(as)in ve İbrahim (as)in sünnetidir.
KURBAN BAYRAMI

 

 Allah (CC) Kur’an’da “Şüphesiz biz sana bitmez, tükenmez nimetler verdik. Sende Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!...” (Kevser suresi1-2) buyuruyor. Peygamberiz(as)in uygulaması da bu istikamettedir.

 Yüce Allah İbrahim (as)a oğlunu kurban etmesini emretti. O’da tereddüt etmeden bu emre uydu. Oğlu İsmail (AS)e bu durumu anlattı. İsmail (as)da Allah’ın emrine itaat etti. -Allah emrettiyse itirazım yok. dedi. Aslında Cenab-ı Allah onları imtihan ediyordu. Onlar da - Allah emredince, canımızı, malımızı, evladımızı, her şeyimizi… feda ederiz. Dediler. Samimiyet ve teslimiyetlerine karşılık Allah onlardan razı oldu. Hem kendileri, hem de insanlık adına imtihanı kazandılar.

Bunun üzerine Allah Teala; hayvanları kurban ederek bu görevlerini ifa edebileceklerini hem onlara, hem tüm insanlığa bildirdi. Ve Yüce Kur’an’da şöyle buyurdu: “Biz o büyükbaş hayvanları da Allah’ın size nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda nice faydalar vardır. Onlar (kesim için) sıraya dizildiklerinde üzerlerine Allah’ın adını anın (besmele çekin). Cansız yere serildiklerinde hem kendiniz yiyin, hem de ihtiyacını gizleyen ve gizlemeyen fakirleri doyurun. İşte onları şükredesiniz diye sizin istifadenize verdik.” (Hac suresi 36) Bizlerde kurban kesmekle, emanet olarak sahip olduğumuz, candan, maldan, evlattan… her şeyden vaz geçebileceğimizi ispatlamalıyız.

 O zaman hakiki Müslüman oluruz. O’nun rızasını kazanırız. Nefsi isteklerimiz için, rahatımız için para bulurken, kurban kesmemek için bahaneler uydurmayalım. Kesmek için vesileler arayalım. Kurban kesen Müslüman, Allah’ın verdiği maddi ve manevi nimetlere karşılık, O’na teşekkür borcunu ödemiş olur.

Kurban kesen Müslüman, etini fakirlerle paylaşarak gönül köprüleri kurmuş olur. Kurban kesen Müslüman, hayvancılık ve tarıma, ekonomiye katkı sağlamış olur. Kurban kesen Müslüman, nefsine ve şeytana değil, Allah’a itaat etmiş olur.

 Kurban kesen Müslüman, Allah’a yakın olur. Allah imkanı olup ta, kurban kesenlerin ibadetlerini kabul eylesin. Fakirlere de bayram ettirenlerden Allah razı olsun…

Bayramınız mübarek olsun…

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek