Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 09 Temmuz 2021, Cuma 09:17:50 tarihinde eklendi. 929 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KUR’AN’A GÖRE YAHUDİLERİN BAZI ÖZELLİKLERİ - Ahmet Bostancı

İnsanlık tarihinde ıslah olmaları için en çok peygamber gönderilen insan grubu Yahudilerdir. Allah her insan gibi bunları da düzgün yarattı. Ancak en çok peygamberlere ihanet edip, onlardan bazılarını şehit eden millet bunlardır. Din alimleri yoluyla Tevrat’ı tahrif ettiler. (bozdular, değiştirdiler). Helalı haram, haramı, helal gösterdiler.
KUR’AN’A GÖRE YAHUDİLERİN BAZI ÖZELLİKLERİ

 

Yahudilik ırka dayanan bir dindir. Bir kişinin Yahudi olması için annesi Yahudi olması gerekir. Bundan dolayı dünya üzerindeki nüfusları 15- 20 milyonla sınırlıdır. Yahudiler kendilerini üstün, ayrıcalıklı, Allah’ın sevgili kulları, dünya kendileri için yaratılmış, tüm insanlar onların kölesi imiş gibi görürler. Dünya siyasetini, ekonomisini onlar yönlendirir. Buna Yahudilik den çok Siyonizm demek daha doğrudur. Kur’an bunların karakterleri hakkında birçok ayette bilgi verir. Bundaki maksat aşağılamak değil, insanlara “sizde onlar gibi olmayın” kabilindendir. Onlarca ayetten bir kaçını burada arz edelim. “Tevrat’la yükümlü tutulup da onun hakkını vermeyenlerin durumu, koca koca kitaplar taşıyan merkebin durumuna benzer. Allah’ın ayetlerini yalan sayan kavmin misali ne kötü! Allah zalimler topluluğunu doğru yola çıkarmaz. De ki: “Ey Yahudiler! Başka insanlar değil, yalnız kendinizin Allah’ın dostları olduğunuzu iddia ediyorsanız ve şayet sözünüze sadıksanız haydi ölümü temenni edin!” Ama onlar daha önce yapıp ettikleri yüzünden asla ölümü istemeyeceklerdir. Allah zalimleri çok iyi bilmektedir. Şöyle de: “Biliniz ki, kendisinden kaçıp durduğunuz ölüm, muhakkak gelip size çatacaktır. Sonra akıl ve duyularla idrak edilemeyeni de edileni de bilen Allah’a döndürüleceksiniz, O da size yapıp etmiş olduklarınızı bildirecektir.”(Cuma S; Ayet: 5,6,7,8) Son peygamberi kendilerinden bekliyorlardı. Muhammed (as) gelince inanmadılar, ilgili ayet onları şöyle anlatır. “Kendilerine kitap verdiklerimiz onu (Peygamberi) oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Böyle iken içlerinden birtakımı bile bile gerçeği gizlerler…” (Bakara S; 146). Müslümanlarla Medine’yi savunmak için yapılan anlaşmayı bozarak cepheden kaçtılar. Mekkeli müşriklere istihbarat sağlayarak ihanet ettiler. Medine Yahudilerinin önderi, ve bilgini Abdullah b. Selam Müslüman olunca; Peygamberimiz(as) onların iki yüzlü karakterlerini ortaya çıkaracak bir hamle yaptı. Abdullah b. Selam’ı bir perde arkasına saklayıp: “Ey Yahudiler! Söyleyin bakalım Abdullah b. Selam nasıl bir adamdır.?” Diye sordu. Hep bir ağızdan: “O bizim en bilginimiz, en faziletlimiz, en şereflimiz…” dediler. Peygamberimiz: “Abdullah Müslüman oldu. İşte buradadır.” Dedikten sonra, Yahudiler Abdullah b. Selam’a en ağır lafları söyleyerek, hakaretler yağdırarak dağıldılar. ”Onlara Allah katından ellerindekini (Tevrat) doğrulayan bir kitap gelince, daha önce kâfirlere karşı zafer isterlerken işte şimdi bilip tanıdıkları (Kur’an) kendilerine gelince onu inkâr ettiler. Allah’ın lâneti böyle inkârcılaradır.” (Bakara S:89

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek