HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 29 Haziran 2021, Salı 09:17:43 tarihinde eklendi. 596 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SPOR YANLICA FUTBOL MUDUR? - Servet Şenyiğit

Türkiye A Milli Futbol Takımı halen devam eden Euro2020 Futbol Turnuvası’nda rezalet denilebilecek sonuçlar alarak grupta sonuncu oldu ve gruptan çıkamayarak elendi. elendi. Hatta gruplardaki en kötü takım seçildi. Üç maçta sekil gol yedi ve bir gol atabildi.
SPOR YANLICA FUTBOL MUDUR?

 

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş , A Milli Futbol Takımımız dünya üçüncüsü olduğunda da takımın başındaydı ve başarılı olmuştu. 2002’ de Güneş doğudan doğdu demiştitim. Ancak bu kez çok başarısız oldu ve Güneş batıdan battı. Bence Şenol Güneş istifa etmelidir. Futbolculara baktığımızda  büyük çoğunluğu Avrupa liglerine transfer olmuş isimler. Şenol Güneş kendini mötive edememiş ki futbolcuları nasıl etsin.

TV’lerdeki spor programları aslında futbol programları . Varsa yoksa futbol, stüdyoda üç beş eski futbolcu ve yorumcu saatlerce  konuşuyorlar. Futbola bir katkıları olduklarını sanmadığım gibi, olacaklarına da inanmıyorum. Futbola bu kadar da önem veren TRT’ yi ayrıca kınıyorum.

Avrupa Altın Lig Şampiyonu olan filenin Efeleri, A Milli Erkek Voleybol Takımımız’ın en  azından final maçını TRT yayınlayamaz mıydı? İkinci kez şampiyon olan voleybolcularımızı ve teknik kadroyu stüdyoda konuk ederek hepimiz adına teşekkür edemezler miydi?

FIVB Milletler Ligi’nde Avrupa’yı temsil eden filenin Sultanları . A Milli Kadın Voleybol Takımımız Japonya’yı yenerek dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazanması küçümsenecek bir başarı değildir. Erkek voleybolcularımız için yazdıklarım kadın voleybolcularımız için de geçerlidir.

Yalnız ca takım oyunlarından söz etmiyorum. Bireysel sporlarda da erkeğiyle , kadınıyla avrupa ve dünya sıralamalarından madalyalarla dönen sporcularımız var. Yüzmeden jimnastiğe , bokstan haltere ,  atletizmden okçuluğa kadar başarılı olmuş sporcularımızla herhangi bir röportaj gördünüz mü?

Yalnız ca başarıların değil, başarısızlıklarında TV’lerde tartışılması gerekmektedir. Örneğin Basketbol Kadın Milli Takımımız hepimizi üzdü. Beş yıl önce Olimpiyatlar’da çeyrek finalde finalist İspanya’ya iki sayı farkla kaybeden ülkeydik. Olimpiyatlar’da çeyrek final oynayan kadın basketbolcularımız bu yıl Avrupa’da grup sonuncusu olarak elendiler.

Federasyon yetkilileri, teknik kadro ve gazeteciler ile kamuoyu önünde konuşulması, tartışılması gerektiğine inananlardanım. Kötü gidişin nedenlerine neşter vurulması gerekmektedir.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek