Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 15 Haziran 2021, Salı 09:14:37 tarihinde eklendi. 8447 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CEM EVİ YALANI - Özgür Kaya

Şehrimizde önemli bir nüfusa sahip olan Alevi/Bektaşi yurttaşlarımız yıllardır CEMEVİ taleplerini yerel yönetimlere duyurmaya çalışıyor. Türkiye’de kimileri bu talebi küçümser kimileri de görmezden gelirken, Nisan 2021’de Yunan Devleti CEMEVİ’ni ibadethane olarak kabul etti. Aleviler, belki de sıkça ziyaret etmeyecekleri CEMEVİ’ni EŞİT YURTTAŞLIĞIN simgesi olarak görüyorlar.
CEM EVİ YALANI

 

Yerel yönetimlerden yıllardır bu taleplerine cevap alamayan Aleviler, çözüme katkısı olur diyerek ‘’Kendilerinden’’ olan birçok siyasetçiye de ciddi destek verip onları yetkili makamlara taşıdılar. Ancak Alevilerin ‘’BİZDEN’’ diyerek destekleyip yetkilendirdiği makam ‘’DÜŞKÜN’’ü bu siyasetçiler de Alevilere söylenen yalanları tekrar etmekten, kendi makam ve menfaatleri için ALEVİ kimliklerini kullanmaktan başka bir şey yapmadılar.

 

Peki, yöneticilerin yıllardır tekrarladığı CEMEVİ yalanları nelerdir?

 

1- Cemevinin HUKUKİ DAYANAĞI yok YALANI

 

GERÇEK: Avrupa İnsan Hakları mahkemesi ve birçok belediye meclisi bu konuda karar alarak dayanak yaratmıştır. Örneğin Benim (Özgür Kaya) Lüleburgaz CHP İlçe Başkanlığı ve Emin Halebak’ın Belediye başkanlığı döneminde EYLÜL 2017 Meclisinde CHP’li üyeler Şeref Dinçer ve Kemal Pektaş tarafından Cemevleri’nin ibadethane olarak kabul edilmesi önergesi mecliste oy birliği ile kabul edilmiştir. 1 ay sonra Sertaç Balyemez’in Başkanı olduğu Büyük Mandıra Belediyesi’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 02/12/2014 tarihli kararı uyarınca; Cem Evlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan -ayrımcılık yapılmadan- yararlandırılması için, Cem Evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine karar vermiştir.

 

2- Belediye Cemevine ARSA TAHSİS edemez YALANI

 

GERÇEK: Yukarda örneklerini verdiğimiz Meclis kararları doğrultusunda İmar planlarında ‘’ibadethane’’ olarak ayrılması zorunlu olan veya uygun görülen HER KAMU ARAZİSİ, CEMEVİ yapımına tahsis edilebilir. Devlette devamlılık esas olduğundan daha önce alınan kararlar bugünde bağlayıcıdır.

 

3- Belediyeler CEMEVİ İNŞAATI yapamaz YALANI

 

GERÇEK: Bu satırları okuyan herkes internete ‘’BELEDİYE CEMEVİ YAPTI’’ yazıp aramayı başlatırsa Türkiye’de yüzlerce belediyenin bu konuda anahtar teslim projeler yaptığını görecektir.

 

AKP’li Pendik belediyesinden CHP’li İstanbul Ataşehir ve Maltepe Belediyesine ve hatta HDP’li Diyarbakır Belediyesine kadar tüm belediyelerin ‘’anahtar teslim’’ CEMEVİ yaptığını öğrenmek için ‘’bir tık’’ yetecektir. 2016 yılında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın desteğiyle açılan EDİRNE Cemevini hepimiz biliyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin kendi bütçesiyle yaptığı Şarköy ve Muratlı’daki Cemevlerinin açılış konuşmasında Kadir Albayrak’ın ‘’ayrımcılık’’ konusunda yaptığı konuşma hala kulaklarımızda ve internette duruyor.

 

Son sözümüz: beceriksiz yöneticilerden, onların sinsi planlarından, ayırımcılıktan ve söylenen yalanlardan artık bıktık.

 

CUMHURİYET herkesin eşit yurttaş olmasının, LAİKLİK herkesin inandığı gibi ibadet etmesinin güvencesidir.

 

NOT: Hazır internete girmişken 2008 yılında MHP’li Beypazarı Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş’ın döneminde CEMEVİ yaptıran Cami Derneği haberini de bir göz atın

 

Selam ederim…

Yazdır Paylaş
Diğer Özgür Kaya Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek