Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 07 Haziran 2021, Pazartesi 09:12:00 tarihinde eklendi. 4288 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HANGİ SEÇİM OLACAK? - Ertan Bayer

Türkiye genelinde Sedat Peker’in videoları gündem belirlemede etkili olurken Lüleburgaz, Kırklareli ve Trakya’nın gündemi ise bu bölgede iktidar olan CHP’nin seçimleri.
HANGİ SEÇİM OLACAK?

 

Eğer olağan üstü bir durum olmazsa CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda Eylül ayında mahalle delege seçimleri başlar Aralık Ayı’nda İlçe Kongresi, Ocak Ayı’nda ise İl Başkanlığı seçimleri yapılır. CHP Mart Ayı’nda da Kurultay yaparak bu süreci tamamlar.

Ancak bir diğer ihtimal var.  Türkiye’de aniden değişen gündem maddeleri ile Türkiye’de Kasım ayında yapılması istenen bir erken seçim olabilir. Veya 2022 yılının Haziran ayında da Milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri olabilir. Eğer bu netlik kazanırsa o zaman da CHP Genel Merkezi CHP içerisinde ki kurultayı bir yıl erteleyebilir.

Peki hangi seçim olacak ve hangi olaylar bunu belirleyecek?  O zaman durumları ortaya koyalım.  Ramazan Ayı içinde lokantalar kapatıldı.  Daha sonra 17 gün kısıtlama yapıldı. 17 Mayıs’ta birinci normale geçtik. Ancak vatandaş daha normale geçemedi. Ekonomi bozuk. 1 Haziran’dan sonra piyasalarda biraz kıpırtı başladı. Ancak bu kıpırtı ne kadar çare olacak bilemiyoruz.

Döviz ve altında emin adımlarla devam eden yükseliş AKP Genel Başkanı’nın “Faizi indirmek istiyoruz” demesi ile daha da arttı. Böyle giderse Temmuz ayına Dolar 9 TL’den Euro 11 TL’den altın ise gramı 550 TL’den girecek.

Daha sonra Türkiye para piyasalarının nefes alabileceği tek zaman 11 günlük Kurban Bayramı tatili.  Kamu sektörü 14 Temmuz Çarşamba günü çalışır. 15 Temmuz Tatili Cuma günü ile birleştirilir etti 4 gün. Arefe günü olan Pazartesi de Kurban Bayramı tatiline eklenir. 11 günlük tatil başlar. Yani 26 Temmuz 2021 Pazar gününe kadar para piyasalarımız dünya piyasalarına karşı kısmen kendisini korur.

Ancak 26 Temmuz’dan sonra 31 Temmuz’a kadar olan 5 gün çok kritik. Bu 5 gün boyunca döviz dizginlenirse Türkiye seçime gitmeyebilir. Ancak bu dönemde döviz ve altın dizginlenemezse küçük ortak şak diye seçim isteyebilir.Ayasofya İmamı vakasında da küçük ortak büyük ortağa zaten dişini göstermişti. İplerin yarısı benim elimde demişti.

O nedenle 26 Temmuz 2021 tarihine kadar ülkemizde henüz belirginleşen bir gelişme olmaz. Ancak 26 Temmuz’dan sonra yaşanacak gelimeler. Ülkemizin ve yerelin bile gündemini belirleyebilir. 26 Temmuz’dan 1 Eylül’e kadar ülkemizde Kasım ayında seçim olma ihtimali var. Yoksa iktidar niye buğdaya yüzde 50 zam versin. İkinci yapılandırmayı çıkarsın. EYT çıkarsa şaşırmayın.

 

Kalın sağlıcakla….

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek