33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 22 Mayıs 2021, Cumartesi 09:25:54 tarihinde eklendi. 1157 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRKİYE SURİYE İLE BİRLİKTE DAVRANIRSA PKK BİTER - Servet Şenyiğit

Mustafa Kemal ATATÜRK, komşularla barış bağlamında çok önemli adımlar atmıştı. Balkan Patkı’nın ve SadabatPatkı’nın kuruluşunda öncüydü, “Komşularla sıfır sorun” diyerek Dışişleri Bakanı olan Davutoğlu döneminde de tüm komşularımızla sorunlu olduk. Düşürülen Rus uçağı konusunda bile emri kendisinin verdiğini söylemişti.
TÜRKİYE SURİYE İLE BİRLİKTE DAVRANIRSA PKK BİTER

 

RTE’ de kişisel kaprislerine yenik düşerek komşularımızla ilişkileri kopardı. Mısır’daki yönetim değişikliğini beğenmeyerek Türkiye  Büyükelçiliğini kapattı. Bir hafta önce “kardeşim Esad” deyip bakanlar kurulu toplantısını Şam’da yaparken ,bir hafta sonra “katil Esed” deyiverdi.

Sekil yıl sonra Mısır’la ilişkiler olumlu düzeye ulaştı. Geçen sürede Türkiye çok şey kaybetti. Yine de zararın neresinden dönersen kardır mantığıyla bakmamız gerekiyor ve aynı atılımların Suriye için de atılmasını umut ediyorum.

Şu anda Türkiye için en büyük tehdit,  ikinci İsrail koridorudur. Dolayısıyla ABD ve on binlerce TIR silah verdiği , kara gücüm dediği YPG/PKK’ dır. Türkiye Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları ile silahla koridoru bozdu ancak tehdit tamamen yok edilmedi.

2007 yılında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Türkiye’ye geldiğinde üç maddelik bir öneriyi masaya koymuştu. Neydi bu öneriler?

1 - Türkiye , İran ve Suriye olarak önce üçlü bir askeri tatbikat yapalım.

2 – Bu üç ülke, Irak’ın toprak bütünlüğü konusunda ortak açıklama ile bölgesel güvenlik konusunda ortak davranacağını ilan etsin. Aynı zamanda bütün taraflar kendi ülkesi içinde diğer ülkeye karşı faaliyet yürüten organizasyonları yasaklasın, teröristleri ilgili ülkeye teslim etsin.                                                                                    3 - Son aşamada PKK’ ya karşı ortak askeri operasyon yapalım.

 

14 yıl önce yapılan teklif bu günde geçerliliğini korumaktadır. Emperyalistlerin aleti olan , IŞİD ,El Nusra , HTŞ gibi birçok grupla canla başla  savaşan Suriye ve Beşar Esad ile ortak hareket edilmelidir. Üstelik Beşar Esad yönetimi YPG/PKK bölücü terör örgütü olduğunu BM’ e de tescil ettirmiştir.

Türkiye ‘ nin Suriye ile birlikte hareket etmesi durumunda YPG / PKK ‘nın ve onun koruyucusu ABD’ nin de yapabileceği bir şey kalmayacaktır.

 Kendi kişisel kaprislerini, ülkenin çıkarlarının üstünde tutan RTE, sekil yıl aradan sonra Mısır ile kurduğu iletişimi ve diplomatik girişimleri Suriye ile de kurmak zorundadır. Türkiye’ nin, Suriye’ nin ve Batı Asya’ nın ortak çıkarları bunu zorunlu kılmaktadır.

 

servetsenyigit@gmail.com

                         

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek