Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 21 Mayıs 2021, Cuma 09:21:37 tarihinde eklendi. 2943 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TANZİM SATIŞ - HAYRİ AKPINAR

Uzun zamandır aynı gazetede zır cahil bir kişinin köşe yazılarını protesto etmek adına yazı yazmıyorum, aklın yolu birdir uzlaşısından sonra hepinize tekrar Merhaba.
TANZİM SATIŞ

 

Pandemi günleri zor geçiyor, iktidar halkını terk etmiş durumda, aslında halkın durumu da onların çok umurunda değil. Genelgeler kargaşası ve yap boza dönmüş uygulamalar tam bir yönetim beceriksizliği ve şaşkın ördek misali yürütülmekte.

        Hal böyle olunca halk hükümetten beklentilerini ve umudunu kesmiş Yerel yönetimlerden çözüm ve çare beklemekte. Belediyeler artık önceliği şehirlerini süslemek, milli ve özel  günlerde standart dışı Davul zurna kutlamalarından ziyade Halkın sorunlarına ortak olmak ve çareler üretmeye odaklanmak,Halkın eksiklerini görmek ve çözümler üretmek zorundadır.

        Halkın bu dönemde en temel ihtiyacı gıda tedarikidir. Hem kolay ulaşılabilir hemde en alt gelir grubunun alabileceği ucuzlukta olmalıdır. Büyük şehir belediyeleri Çiftçisine Bakliyat üretimi desteği verip halkına ucuz satma projeleri peşinde koşarken, Lüleburgaz halkı belediyeden beceremeyeceği bu tür projelerden ziyade Temel ihtiyaç malzemeleri (bakliyat, un, yağ v.b) ve Temizlik ürünlerini ucuz satılabileceği Tanzim Satış Mağazaları beklemekte.

        Fazla ürün çeşidine de gerek yok, Ucuz ne buluyorsa o hafta onu satmalı. İnsanlarımız bu yazı ve beklide önümüzdeki 1 yılı devlet eliyle borçlandırıldığı borçlarını ödemek ile savaşacak. Halkın aile bütçesine verilecek en küçük bir katkı emin olun can suyu değeri yerine geçecektir.

        Bu yaz beklide hepimiz için karpuz, domates, ekmek ile geçer karnımız doyar ancak okulların açılması ile sonbahar ve borç yükü ile Kış çok zor geçecektir emin olun. Belli bir süre Gerek Kent Ormanı gerekse Akademilere yatırımları kısabilir veya durdurabilirsiniz emin olun bu halk sizi anlayacaktır. Yeter ki temel ihtiyaç malzemelerimizi daha ucuza alacak projeleri geliştirin

        Belediyemiz  pandemi döneminde Esnafa ve Yerel halka beklide EN AZ yardım ve destek verenler sıralamasında başı çekmekte. Paraları mı yoktur, akıl mı edemezler bilmiyorum ama bu Belediyenin destek ve yardımda yetersiz kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Son meclis toplantısında AKP’lilerin teklif ettiği 2 ay su bedelinin %50 indirimli olmasını CHP gurubuOyları ile reddetmiştir, Gerekçeleri nedir doğrusu bilmek isteriz. Adım kadar eminin HAYIR diyen meclis üyelerinin bir çoğu da gerekçeyi bilmiyordur. Başkan Hayır demiş el kaldırmış onlarda el kaldırmıştır, hepsi bu. Tabi bu arada çekimser oy kullanan meclis üyelerimizin yarım ağız kahramanlıklarını anlamak ise hiç mümkün değil. Çekimser oy ne demektir ? “olsa da olur olmasa da olur mu?” yoksa “çokta umurumda değil nasıl istiyorsanız öyle yapın mıdır ?”

        Halka dokunmak onu anlamak sizi yüceltir, Beklentilerinizin ve ideallerinizin rehberi olur. Bir gün sandıkla halka gittiğinizde  başınız dik, anlınız ak durmak istiyorsanız,  zor günlerimizi atlatmamıza katkınız hatırlanacaktır.

       

 

                                                       Hayri AKPINAR

Yazdır Paylaş
Diğer HAYRİ AKPINAR Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek