Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 30 Nisan 2021, Cuma 09:46:24 tarihinde eklendi. 3014 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

1. MECLİS RUHUNA İHTİYAÇ VAR!" - Doğukan Önal

1. Meclis hakikatten bu milletin kurtuluş mücadelesini yönlendirmek bakımından müstesna bir meclistir.
1. MECLİS RUHUNA İHTİYAÇ VAR!

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa'dan, Diyapağa'ya, Ali Şükrü Bey'e, Mehmet Akif'e kadar bir çok mebusu ile bu meclis siyasi tarihimize de faydaları çok olan bir meclis hükümeti olarak geçmiştir. Hatta ilk çıkardığı kanunlarda biri  de meni müskirat ( içki yasağı) kanunudur.

 Yani müslümanlara içki yasağı getirmiş ve Devletin dinini 1921 yılında İslam olarak anayasaya koymuş bir meclistir.

 Faaliyetlerini bir gazeteci ve talebe olarak her yerde anlatırım. O dönemlerde meclisler savaşlardan sonra kurulurdu, lakin biz İstanbulda ki Meclisi mebusan basıldıktan sonra TBMM'yi açıp savaş yöneten tek milletiz.

 1. Meclis ruhu her daim yaşamalı ve yaşatılmalıdır. Yeni anayasa çalışmalarında idarecilerden istirhamımız 1920 ruhuna uygun bu dönemi de kapsayan  kanunlar ile milletimizi öz benliğine geri döndürme noktasında başrol oynamalarıdır.

 Aşagıda akademik çalışmalarım üzere okuduğum bir kitapta dönemin meclis başkanlığı ve dönemin Meclis başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün irad ettiği nutukları bulunmaktadır. Bunları okuyan herkesin resmi tarih tezinin dışında bir muhasebe yapması kaçınılmaz bir vicdani sorumluluktur. Buradan okuyamayanlar TBMM'nin internet sitesinde yeni açılan celse zabıtları bölümüne girebilirler.

 Bu vesile ile inkılap tarihi ve Türk siyasi tarihi kitaplarında ki müfredatın gözden geçirilmesi, özellikle Türkeş bey'in vakti zamanında üniversitelerden ata ata bitiremedik dediği mason, komünist karışımı sözde prof.ların yazdığı uydurma, milliyet ve mukaddesat düşmanı kitaplardan genç kardeşlerimizi korumanın vaktinin çoktan geldiği inancındayım.

 Bu vesile ile 1. Meclisimizin açılışının sene-i devriyesini kutluyor ve bu ruhun günümüzde de en kısa sürede hakim  olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek