Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 23 Nisan 2021, Cuma 09:39:57 tarihinde eklendi. 1236 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ORUÇ TUTANA MÜJDELER - Ahmet Bostancı

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan, Kur’an’ın indiği mübarek Ramazan’ı ihya edenler hakkında peygamber (as) sayısız müjdeler vermiştir. Bazıları şunlardır:
ORUÇ TUTANA MÜJDELER

 

-"Oruçlu için iki sevinç ânı vardır: Biri, orucu açtığı anki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu anki sevincidir.''

-“Cennette reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir. Oruçlular nerede? diye çağrılır. Onlar da kalkıp girerler ve o kapıdan onlardan başkası asla giremez. Oruçlular girince o kapı kapanır ve bir daha oradan kimse girmez.”

-"Aziz ve yüce olan Allah Ademoğlunun bir iyiliğine on mislinden yediyüz misline kadar karşılık verir, ancak oruç hariç.” Allah Teâlâ buyurur ki: “Oruç benim içindir, onun mükâfatını ben veririm."

-“Oruç ve Kur’an kula kıyamet günü şefaat ederler.”Oruç:

“-Ya Rabbi! Ben onu gündüz yemek ve şehevî arzularından alıkoydum, ona şefaat etmeme izin ver, der: Kur’an da:

‘‘-Ben onu geceleyin uykusundan alıkoydum-, (geceleri kalkıp namaz kıldı ve Kur’an okudu) beni ona şefaatçi kıl", der.Böylece Kur’an ve oruca şefaat yetkisi verilir.

-"Kim Ramazan'da özürsüz ve hasta olmaksızın bir gün oruç yerse, bütün sene boyunca oruç tutsa, onu yerine getirmiş olmaz."

 Oruç la ilgili Ayet-i Kerime: “Ey İman edenler!”  diye başlar,  “Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı.” şeklinde devam eder.  “Umulur ki müttakilerden olursunuz.” ifadesiyle sona erer. Âyetin bu şekilde terkib edilmesinden murâd (Allah-u A’lem) şudur: “Müslümanlar, dikkat ediniz! Oruç, ancak müminlerin eda edebileceği bir ibadettir. Kâfirler ve münafıklar oruç tutmaz.”

Zümersûresinin 10. ayetinde: "Sabredenlere mükâfatları hesapsız olarak ödenecektir." buyurulur. Peygamber Efendimiz de: "Oruç sabrın yarısıdır.“Yine: -"Kim fazîletine inanarak ve ecrini Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” Buyurmuştur.
 Oruçlu kişi imanı ve amelleri ile Allah indinde çok ama, çok değerlidir. Allah oruçlunun ağız kokusunu misk, uykusunu namaz, nefes alıp vermesini zikir kabul eder. Kur’an okuyunca melekler ona kanatlarını serer. Oruçlu için cehennem kapıları kapanır, cennet ve rahmet kapıları açılır, şeytanlar bağlanır. Yaptığı iyiliklere bire bin ecir ve sevap verilir. Dua ve niyazları kabul edilir.Oruçluya ve ramazana gayr-ı müslimler dahi saygı gösterir.

AHMET BOSTANCI

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek