Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 02 Nisan 2021, Cuma 09:39:44 tarihinde eklendi. 5862 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GENÇLİK PARKI CAFE’si. - Ozan Akarsu

Yaklaşık 7 ay evvel 1 Eylül 2020 tarihinde yerel gazetelerimizin ilk sayfaları şu haber ile karşımıza çıktı; Lüleburgaz'ın Gençlik Parkı yenilenen yüzüyle hizmete girdi. Haberlerin detayı bizzat Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin ifadelerinden oluşuyordu.
GENÇLİK PARKI CAFE’si.

 

‘’Baştan aşağı yenilenen Gençlik Kafe'den yürüyüş parkurlarına, gerçekleştirilen spor etkinliklerinden yepyeni çocuk oyun alanlarına kadar 7'den 70'e bütün Lüleburgazlılara hizmet veren Gençlik Parkımız artık yılın 12 ayı açık olacak. Lüleburgaz için çalışmaya devam ediyoruz"

Özellikle kış aylarında kapalı olan Parkın Kafesinin 12 ay boyunca açık olacağı bize müjde gibi gelmişti. Başkan şöyle diyordu;

‘’ Daha önceden fosil yakıt olarak mazotla ısıtılan kafeteryanın ısıtma sistemi tamamen değiştirildi. Bu kapsamda kafeteryanın ısıtma sistemi çevreci bir yatırım olarak doğalgaz altyapısıyla yenilendi. Açılır kapanır tente sistemiyle de birlikte kafeterya yılın 12 ayı hizmet verebilecek seviyeye getirildi. Tüm bunların yanı sıra kafeterya engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi. Kafeteryanın girişi engelli vatandaşların daha rahat faydalanabilmesi için engelli rampasıyla donatıldı. Bununla da kalınmayarak kafeteryaya bir adet engelli tuvaleti yapıldı.’’

Sabırsızlıkla parkın açılışını beklerken, Kafe ihalesinin kıymetli bir ağabeyim olan Oktay Mutlu tarafından alındığını öğrendiğim için ayrıca mutlu olmuştum.

Haliyle açılır açılmaz soluğu orada aldım ve fıskiyeli havuza nazır bol köpüklü sade bir kahve söyledim. Daha sonra pek çok yakınımla Gençlik Kafe’de hoşça vakit geçirdim. Her şeyden evvel bir Lüleburgazlı olarak yaz kış sürekli olarak gidebileceğimiz oldukça nezih bir yapı bizlere kazandırılmıştı ve Oktay Mutlu canını dişine takarak oranın canlandırılması adına elinden gelen geçen her şeyi yapmaktaydı. Kıymetli arkadaşım Lüleburgaz Yeni Mahalle Muhtarı Tuğçe Gören’in çabalarını da yadsımamalı…

Oysa aradan 6 ay geçince Oktay Mutluoldukça tatsız bir gelişmeyi bizimle paylaştı. Gerekçeye göre ihale şartnamesinde yapılan hata yüzünden söz konusu ihale tek taraflı olarak feshedilmişti ve sonuç itibariyle 27 Mart günü Gençlik Kafe kapısına kilit vurdu.

Burada kim haklı ya da kim haksız, bunun kararını nihayetinde adli makamlar verecektir. Oysa hepimizin nazarında ortada bir mağduriyet olduğu göze çarpıyor. Söz konusu bir ihale var, ihale neticesinde ortaya konmuş maddi ve manevi ciddi bir emek var. Hadi duygudaşlık (empati) yapalım. Kim böyle bir durumla karşılaşmak ister?

Oktay Mutlu hakkını sonuna kadar arayacağını ve bir gün yeniden Gençlik Kafeyi açacağını söylüyor. En kısa zamanda meselenin açığa kavuşmasını ve mağduriyetin giderilmesini temenni ediyorum. Netice itibariyle sadece Oktay Mutlu değil, oradan hizmet alamayan biz Lüleburgazlılar da mağdur olmuş durumdayız.

 

                                               Ozan AKARSU

Yazdır Paylaş
Diğer Ozan Akarsu Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek