HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 02 Nisan 2021, Cuma 09:39:10 tarihinde eklendi. 2519 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DOSTLUKTA ÖLÇÜ - Doğukan Önal

Kıymetli Okurlarım, Temelinde İslam olmayan tüm ideolojiler yer ile yeksan olmaya mahkûmdur. Üstelik bu yer ile yeksanlık sadece ideolojileri değil, onların muhibbanlarını da kapsar. Tüm yükü ile en fazla 100 yıllık bir ömür karşılığında sonsuz ahireti satın almak ancak ve ancak Allah-u Azümişsan hazretlerinin dinine hizmet etmek ile mümkün olabilir.
DOSTLUKTA ÖLÇÜ

 

Bir mümin günahkâr olabilir, alkol içmiş, zina etmiş, kumara batmış olabilir, şayet itikadı sağlam ise samimi bir tövbe ile anasından doğmuş gibi olur. Amma....itikadı sağlam ise.

İtikad nedir? Saf ve duru inançtır. Ehl-i  sünnettir. Hz Peygamberin yoludur... Bu yola temiz inanan kalbinde hardal tanesi kadar da iman olsa cehennemde kalmayacaktır, bu kutsi hadisler ile sabittir, zira Yüce Rabbimiz şefkatlidir, affetmeyi sevendir, CelleCelaluhu..

Ve lakin, ben müslümanım deyip, Allahın resulüne harp açan, Resulün sahabelerine hakaret eden, Allahın ayetlerini alaya alan bizzat Rabbimize savaş açmış ve kaybedeceği kesin olan kişiler ile yapılmış dostluklar, onları sevmek ve övmek, ölüsüne rahmet dilemek, hastasına ziyarete gitmek bizzihati yasaklanmıştır ve men edilmiştir.

 amaz kılmaktan alnı nasır da tutsa, zikir çekmekten ter içinde de kalsa, cübbeli de olsa, sarıklı da olsa, küpeli de olsa Allahın düşmanlarına dost olmak cehennemi hak etmek demektir.

Bu sebepten ötürü dost ve arkadaşlarımıza çok dikkat etmeli ve sosyal ve içtimai çevremizi buna göre oluşturmalıyız. Seyyid Abdülbaki El Hüseyni Hazretleri bir sohbetinde; İnsani batıran da çıkaran da arkadaşıdır, Evliya ile gezen evliya, eşkıya ile gezen eşkıya olur buyurmuşlardır.

Vesselam.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek