Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 17 Mart 2021, Çarşamba 09:36:04 tarihinde eklendi. 1927 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HAYAT VE PLANLARIMIZ - Burcu Çalışkan

“Hayat, biz başka planlar yaparken başımıza gelenlerdir.”John Lennon Planlar, planlar… En son ne zaman plansız bir günüm oldu ya da öyle bir günüm olmuş mudur, inanın bilmiyorum. Gün içinde yapılacaklar, mesai saatinde yapılacaklar, hafta sonu halledilmesi gereken işler listesi uzayıp gittikçe, plan yapmak da kaçınılmaz oluyor. Yoksa o kadar işi halletmek mümkün olmaz herhalde.
HAYAT VE PLANLARIMIZ

 

Tabii biz ne kadar plan yaparsak yapalım, bazen öyle bir durum oluyor ki her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş olmamıza rağmen hiç beklemediğimiz pürüzler çıkabiliyor ve planımızı gerçekleştiremiyoruz. Bu aşamada bir yol ayrımı karşımıza çıkıyor. Bir tarafta gerçekleştiremediğimiz için öfkelenip neden olmadığına takılarak uzun süre bunun üzerinde düşünebiliriz. Bu da modumuzun düşmesine ve negatif duygulara kapılmamıza yol açabilir.

Bununla beraber biz üzülürken akıp giden hayatımız da cabası. Diğer tarafta ise akışa güvenip, değişen plan karşısında yenisinin gelmesine izin verebiliriz. Olmadı diye kendimizi üzmektense, olanı olduğu gibi kabul ederek anda kalmış oluruz. Ve bu şekilde o anda olanın, yani hayatın keyfini “her şeye rağmen” çıkarabiliriz. Karanlık tarafa geçmek her zaman daha kolaydır fakat uzun vadeli iyi olma halimiz açısından akışına bırakmayı öğrenebilmektir doğru olan.

Hiç unutmam, yıllar öncesi keyifle izlediğim How I Met YourMother dizisindeki bir sahnede Robin karakterinin söylediği (aslında John Lennon’a ait olan) şu cümle, benim bu konudaki farkındalığımı artıran ilk tohum oldu: “Hayat, biz başka planlar yaparken başımıza gelenlerdir.
Hayat, biz planlar yaparken yaşanan diğer ayrıntılarda gizli. Planların peşinden koşarken hayatın kendisini kaçırmayalım.Elbette plan yapacağız ama olmuyorsa da zorlamak yerine peşini bırakınca daha iyi ve hayırlı şekilde çözüldüğünü göreceksiniz.

Olmayanlar için geçmişe takılıp kalmaktansa, andan keyif alalım ve olanı olduğu gibi kabul edelim.“Niye olmadı?” diye üzülmek yerine, enerjimizi alternatif yolları düşünmeye harcayalım. Ama oldurmak için de kendimizi yıpratmayalım.

Unutmayalım ki, bazen akışına bırakmak en iyi çözümdür.Planlarımızda değişiklik veya iptaller olduğunda ve kendimizi karanlık tarafta bulduğumuzda bu yazımı tekrar tekrar hatırlamanız dileğimle…

Sevgiyle kalın…




Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek