Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 05 Mart 2021, Cuma 09:36:35 tarihinde eklendi. 1866 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İSRA VE MİRAÇ MUCİZESİ (2) - Ahmet Bostancı

Mescid-i Aksa’dan sonra Refref diye tabir edilen mahiyetini bilemediğimiz bir vasıta ile, Cebrail Meleğinin refakatinde Peygamber(as) Allah’ın huzuruna çıkarılıyor. Bu şeref insanlardan bir tek Muhammed(as)e nasip oluyor. Bu seyahati zaman ve mekân mefhumları ile anlatmak mümkün değildir. Peygamber(as) yedi kat semanın her katında kimisi ayakta, kimisi secdede, kimisi rükûda, kimisi oturarak ibadet eden melekleri, farklı peygamberlerive semanın sakinlerini görüyor. Onlarlaselamlaşıyor. Kendisine Cennet, Cehennem, Arş, Kürsi, Beyt-ilMa’mur ve diğer âlemler gösteriliyor. Âlemlere de Peygamberimiz (as) gösteriliyor.
İSRA VE MİRAÇ MUCİZESİ (2)

 

Sidretü-lmüntehadenilen ve varlıkların ulaşacağı son nokta olarak tabir edilen yere gelince Cebrail(as):“Ben buradan ileriye gidersem yanarım. Buradan sonra kendin devam edeceksin.” (bu olay insanın meleklerden üstün olabileceğine işarettir.) diyor ve Peygamber(as) devam ederek Allah’ın huzuruna varıyor.“Ettehıyyatülillahivessalavatüvettayyibatnamazlarda oturunca okunan duadaki ifadelerle Allah Teala ve Muhammed (as) konuşuyorlar. Peygamber(as):“Selam, rahmet ve bütün güzellikler, her türlü dil, beden ve mal ile yapılan ibadet Allah’ın sana mahsustur.” Der. Cenab- Allah: “Ey Peygamber! Allah’ın rahmeti ve bereketleri senin üzerine olsun.” Mukabelede bulunur. İşte tam burada peygamberimiz(as) ümmetini ve insanları unutmaz.“Selâm bizlere ve Allah’ın sâlih kullarına olsun.” Der.Bu manzara karşısında tüm semanın sakinleri ve melekler coşku ile kelime-i şehadeti söylerler. “Ben şahadet ederim (kesinlikle bilirim) ki, Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Ve şahadet ederim ki Hazret-i Muhammed Allah’ın kulu ve Resûlüdür.” (Ebu Dâvûd, “Salât”, 182. I, 591)

Peygamberimize(as) miraçta ümmetine ulaştırmak üzere Allah Teala üç hediye göndermiştir. Bunlar; Beş vakit namaz, Allah’a şirk koşmayanların affedileceği müjdesi ve Bakara Suresinin son iki ayeti.  (Amenerrasülü)

Hadis-i şerifte: “Müminin miracı namazdır.” Namaz ibadeti ile insan günde beş defa Allah’ın huzuruna (miraca) çıkar. Başlangıç tekbiri ile bu yolculuk başlar. Namazın sonundaki selamla sona erer. Huşu ile kılabildiği ölçüde insan Allah’a yakın olur. Kulun Allah’a en yakın olduğu an secde anıdır. Çünkü şeytan secde etmeyerek, kovulmuş ve Allah’tan uzaklaşmıştır.

Çok kısa, özetin özeti olarak anlatmaya çalıştığımız Miraç mucizesi bitip, Peygamber (as) döndüğünde yatağı dahi soğumamıştı.

Miraç gecesi Kur’an’ın indiği Kadir Gecesinden sonraki en önemli gecedir. Önümüzdeki 10 Mart, Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece, Kameri aylardan Recep ayının 27. gecesidir. Namazın hediye edildiği bu geceyi, namazla ve ibadetle geçirelim. Miracımız mübarek olsun…

 

                                                                                                                              Ahmet Bostancı

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek