HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 17 Şubat 2021, Çarşamba 10:21:33 tarihinde eklendi. 2406 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MÜJDELER OLSUN!AYA GİDİYORUZ - Metin ATLI

O gün İstanbul’da idim. Meşguldüm. Bir ara Whatsup’ıma bakayım dedim. Herkes ayla ilgili bir sürü paylaşım yapmış. Ama ne espriler. Herkes çok eğleniyor. Ne olduğunu anlayamadım. Herhalde dedim önemli birisi ayla ilgili bir şaka yaptı, herkes buna gülüyor. Ülkemizin bu zor günlerinde bu ay şakasını kim yaptıysa Allah ondan razı olsun. Çünkü ilk defa milleti bu kadar eğlenirken gördüm. Eve dönünce televizyonu açtım, neymiş bu olay diye bakayım dedim. BaktımCumhurbaşkanı konuşuyor.
MÜJDELER OLSUN!AYA GİDİYORUZ

 

 Diyor ki ’’2023 yılının sonunda kendi hibrit roketimizle aya gidiyoruz. Bu akşam ülkemiz adına tarihi bir dönüm noktasına şahitlik etmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.”  Sonra ekledi “Cehape zihniyeti bu. Tabii ki uzaya gitmemize karşı gelecekler. Niye iktidar böyle bir şey yapmasın? Ey Cehape! İstesen de istemesen de biz uzaya çıkacağız’’. Televizyonun altında alt yazı. Bahçeli dedi ki “Uzaya gidenlere astronot veya kozmonot deniyor,biz Cacabey” diyelim. Kanalı değiştirdim. Aya gidecek kişi kadın mı olsun yoksa erkek mi olsun, bunu konuşuyorlar. O zaman milletin neden bu kadar güldüğünü, eğlendiğini anladım.

“Yahu” dedim “AKP böyle bir hata nasıl yapar? Böyle oy alabileceğini nasıl düşünür? Bu kadar düştümü?”Sonra birden Berat Albayrak’ın sözü aklıma geldi. 31 Mayıs 2018’de Berat Albayrak  demiş ti ki ‘Cumhurbaşkanımız aya kadar dört şeritli yol yapacağım dese inanacak seçmenimiz var.’Tabii ki O’na inanan buna haydi haydi inanır. Ay’a gidiş tarihine bakar mısınız? 2023 ün sonunda. Yani seçimlerden hemen sonra. Neden seçimden hemen önceye tarih vermiyorsun? Düşünsenize seçimden 1 ay önce yerli ve milli roketimizle, Cacabey veya Cacahatun canlı yayında aya iniş yapıyor. Türk bayrağını Ay’ın toprağına saplıyor. Yapın bunu,söz veriyorum AKP’ye oy vereceğim.

27 Mayıs 2015’te milli yolcu uçağının tanıtım toplantısı yapıldı.Dendi ki ilk yolcu uçağımız 2019 yılında üretilecek. İlk seferi de 29 Ekim 2019 da Konya-Yüksekova arasında yapacak. Uçağın adı TRJ-328 olacak. Hatta Başbakan Davutoğlu’na  bu tarihli uçak bileti bile sattılar. Pekiyi nerde o yerli ve milli yolcu uçağımız? Merak ettim, acaba Davutoğlu bileti iade edip parasını geri aldı mı?

Karadeniz de gaz bulduk ama 2023’te seçimlerden sonra çıkaracağız. Elektrikli araba yapacağız ama 2023 seçimlerinden sonra yollara çıkaracağız. Aya 2023’te gideceğiz ama seçimler bittikten sonra gideceğiz.  Yani 2023 programımız çok yoğun. Seçim kazanacağız diye insanların hayalleriyle bu kadar oynanır mı?

Biz bunların hepsini yapabiliriz. Ama bu kafayla, bu AKP zihniyetinle olmaz. Bunun için para ve teknolojik bilgi gerekiyor. Biraz ayaklarımızın yere basması lazım. Ay’a şu ana kadar 3 ülke gidebildi. Amerika, Rusya ve Çin. Amerika uzay programı için 20 milyar dolar bütçe ayırdı. Çin 8 milyar dolar para ayırdı.  Avrupa 7 milyar Euro para ayırdı. Biz 5 milyon dolar ayırdık. Bu parayla hiç olur mu? “Yerli roket yapacağız” dedik ya. Bu parayla o roketin rampasını yapamayız. Teknolojik bilgi için süper beyinler gerekiyor. Boğaziçili öğrencilerimizin halini görüyoruz. AKP’ye başını eğmiyorlar diye genç beyinleri  bir ülkeden kovmadığımız kaldı. Bu çocuklar bu ülkeden çekip giderse bu roketi kim yapacak? Sanayi deki Recep Usta mı?

İHA’ları yaptık. Yapanı tebrik ederiz. Meğerse motorunu Kanada’dan alıyormuşuz. Kanada bize kızdı, motoru vermiyorum dedi. İHA’ ya üretemez olduk. Altay tankı üretiyorduk. Üretimi yerli ve milliOtokar şirketi yapıyordu. Çok da güzel tank yapıyorduk. Tank işine siyaset bulaştı. Tank işini Otokar’dan aldık, İktidarın adamı Ethem Sancak ve Katar ortaklı BMC şirketine verdik. Ne oldu? Almanya motoru vermedi, bilmem kim zırhını vermedi ve üretim durdu. Güzelim Altay tankımızı berbat ettik.Bu durumda uzay mekiğinin hibrit motorunu kim yapacak?

                    Diyelim ki aya çıktık. Ne kazanacağız? Amacımız ne? Ay’da maden mi arayacağız? İyi de bizim ülkemizdeki madenleri bile yabancılar arıyor. Ay’da buğday mı ekeceğiz? İyi de bizde buğday, ayçiçeği, mercimek, pamuk herşey yetiştiği halde dışarıdan ithal ediyoruz. Ay’da şeker mi üreteceğiz, yağ mı üreteceğiz?İyi de bunları zaten üretiyorduk, fabrikalarımızı yabancılara sattık. Ay’da ev yapıp Suriyelileri mi yerleştireceğiz?“Kanal-ay”  yapsak ayda su yok.Sahi biz ayda ne yapacağız?

Ey iktidar! Artık şunu anlayın. Milletin derdi aya çıkmak değil, aybaşını çıkmak. Millet şu an geçinemiyor. Aybaşını getiremiyor. Adalet sistemi çöktü, eğitim sistemi çöktü, ihale sistemi çöktü,parlamenter sistem çöktü, ekonomi çöktü.  Sen önce bunlara çare bul. Kusura bakmayın amabunları çözemeyen bir ülkeaya falan gidemez.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek