Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 17 Şubat 2021, Çarşamba 10:21:01 tarihinde eklendi. 2037 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DENEYİMLERİMİZİN ANLATTIKLARI - Burcu Çalışkan

Hayatta her şey tecrübe, karşılaştığımız durumlar, tanıştığımız insanlar, gördüklerimiz, yaptıklarımız… Karşımıza çıkan her türlü durum bizi kendi en yüksek potansiyelimize ulaştırmak üzere kurulu bir kurgu. Mesajları görebilmek ve bir sonraki adımı farkındalıkla atabilmek olaylara, durumlara, insanlara karşı bağımsız bir şekilde kimsenin yoluna sapmadan kendi yolunda ilerleyebilmek için elzem.
DENEYİMLERİMİZİN ANLATTIKLARI

 

Kendini tanımaya atılan ilk adım, hepimizin hayatının dinamikleri ve potansiyelinin birbirinden farklı olduğunu algılamak. Hayatımızdaki ilişkilere, insanlara, bulunduğumuz topluma dikkatli bakmaya başladığımızda öz-bilincimize ulaşmamızı sağlayacak küçük mesajları da görmeye başlarız. Bu pratik bizi zamanla üç boyutlu şikayetçi zihin yapısından, bütün yaşadıklarımızın kendi kişisel tecrübelerimiz olduğu bilincine yakınlaştıracaktır.

Kimse kimsenin ne kurtarıcısı ne de celladı. Herkes izin verdiğimiz kadar bizi mutlu ya da mutsuz edebilir. Sınırlarımızı özenle çizmek, insanların hayatımızdaki yerini ve ilişkilerimizdeki alma-verme dengesini kurmak adına bize rehber olacaktır. Sınır çizmek enerji düzeyinde hayatımıza alacağımız insanları elememizi, geçmişte yaşayan, kurtarıcı bekleyen, sürekli almak isteyenler yerine; motive eden, destek olan, memnuniyet ve minnet besleyenleri çekmemizi sağlayacaktır.

Hayat öğretmek istediği tecrübeyi öğretene kadar bize tekerrür yaşatır. Aynı şekilde davranıp farklı sonuçlar beklemek en değerli hazinemizi, zamanımızı boşa harcamamızdan farklı şekilde sonuçlanmayacaktır. Hayatımızda bir şeyler elde etmek istiyorsak bunun mimarı biz olmalıyız ve biz olacağız, çünkü evren alma-verme dengesini öğretene kadar bizi sınava tabi tutacaktır. Ne kadar ekmek, o kadar köfte.

Kimsenin hayatına ne parazit olmalı ne de herkesin mutluluğu bizim sorumluluğumuzdaymışçasına “bunu düzeltebileceğimizi” düşünmeliyiz. Herkesin sınavı da, sınavdan çıkaracağı sonuç da kendine. Kimsenin elinden sihirli değnek beklememeli, eğer hayatımızın değişmesini istiyorsak gidip kendimiz değiştirmeliyiz. Bu hayatımızda sahip olduğumuz, bize ihtiyaçlarımız doğrultusunda verilen fiziksel bedeni, zihin yapısını ve ruhumuzu iyi tanımayı her şeyden daha çok önemsemeli ve kendi kendimizin rehberi olmak için kendi adımlarımızı atmalıyız.

Sevgiyle ve sağlıkla kalın….

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek