Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 15 Şubat 2021, Pazartesi 09:59:17 tarihinde eklendi. 4147 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ACİL GÜNDEM HALKIN EKONOMİSİ OLMALI - Ertan Bayer

Ülkemizde 24 Haziran 2021Pazar günü yapılan Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 45 gün sonra rahip krizi patladı. Ülkemizin ekonomisi alt üst oldu.
ACİL GÜNDEM HALKIN EKONOMİSİ OLMALI

 

O tarihe kadar ülkemizde yaşanan antidemokratik uygulamaları görüp “Tencere kaynıyor ya sen ona bak” sözleri ile iktidara ses çıkarmayanların sesi de yükselmeye başladı. AKP yönetimindeki ülkemiz her geçen gün biraz daha ekonomiyi batırmaya başlayınca halkın gözünde de güç kaybetmeye başladı.İşte o zaman anladıkseçimlerinden neden Ağustos’ta değil de Haziran’da yapıldığını.

2019 yılı ekonomik krizle, sınır ötesi operasyonu ile geçtikten sonra 2020 yılına Koronavirüs-Kovit 19 damga vurdu. Ülkemizde zaten var olan ekonomik kriz alınan önlemler nedeniyle iyice kendini gösterdi.

Ancak ülkeyi yönetenlerin bu ekonomik yok gibi davranması, halkımızla dalga geçer gibi “2023’te Ay’a gideceğiz” demesi hiç de iyi olmadı.

Vatandaşlar şu an çorbacıdan içeri girip çorba içemezken, ülkede vatandaşların yüzde 20’si evine ekmek götürebilmek için çöp kutularında kağıt, plastik ve şişe topluyorken ülkeyi yönetenlerinin derdinin  sadece kendine yakın isimleri zengin etmeye çalışmak olması oldukça acı bir durumdur.

İktidarın acil gündemi halkın çektiği ekonomik sıkıntıları gidermek olmalıdır. Bugüne kadar hiçbir iktidar halkına bu kadar uzak olmamıştır.

Ülke bu haldeyken, doğal olarak ülkeyi yönetemeyenlerin bırakmasını istemek normaldir. Demokrasilerde de bunun yolu seçimdir 20 sene önce günde 9 kere seçim isteyen şimdiki iktidarın seçim isteyenlere terörist  demesini halkımızın vicdanına bırakıyoruz.

Diyoruz ki “Demokrasi ile gelenler demokrasi ile giderler” demokrasi ile gelenler demokrasiye saygı duymadığı zamanda bu halk onlara bunu hatırlatır.

Parlamenter sistemin yeniden geri gelmesi dileğiyle…

Kalın sağlıcakla…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek