Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 10 Şubat 2021, Çarşamba 10:20:24 tarihinde eklendi. 1892 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

UYGUR YALANLARINA DEVAM - Servet Şenyiğit

1 Ocak 2019 tarihli yazım da Çin’in Uygur Özerk Bölgesi ile ilgili karalama kampanyasının yalanlara dayandığını belirtmiştim. Aradan tam iki yıl geçmiş ancak, değişen tek şey bazı aktörlerin ve isimlerinin değişmiş olması.
UYGUR YALANLARINA DEVAM

 

Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM)’ ce terör örgütü sayılan Doğu Türkistan İslami Hareketi Başkanı Seyit Tümtürk, siyasi partilerce kabul ediliyordu. Hatta bir vali bile makamında kabul etmişti ABD CIA ajanı Tümtürk’ü.

Son günlerde ABD yine Çin’i karalamak için Türkiye’yi kullanmaya başladı. Çin’in Uygurları asimile etmek için baskı ve işkence uyguladığı, zorla çalıştırıldıkları, çocukların ailelerinden koparıldıkları gibi atış serbest şeklinde çalışma başlatılmış görünüyor. Daha önce pazarladıkları kişilerin iplikleri pazara çıkınca yeni piyonları piyasaya sürmeye kalkışıyorlar.

İyi Parti Meclis Grup toplantısında NursimanAbdurreşit  adında bir kadını konuşturdular. Komünizm Kurbanları Vakfı üyesi AdrianZenz‘in ortaya attığı ve defalarca kez yalanlanmış iddiaları tekrarlayan NursimanAbdurreşit ailece bu kara propagandanın içinde.  Amerikalıların eline verdiğini  okuyan, dersine çalışmış bu kadının boyası da çok çabuk döküldü.

NursimanAbdurreşit’in ablası NurimanAbdurreşit,Lisans eğitimini Urimçi’de,Yüksek lisansını Pekin Merkezi Milletler Üniversitesi’nde ve doktorasını da Ege Üniveritesi’nde tamamlayan biri. 20 Haziran 2020’ de Euronews Türkçe’ de yayınlanan röportajında  kardeşi Nursiman’ ın iddialarını sayıyordu ve eğitimi hakkında bilgileri verse de, ABD’ ye nasıl ve ne zaman gittiği hakkında bilgi vermiyordu.

Nasıl oluyor da,  ABD hükümetine bağlı faaliyet gösteren RadioFreeAsia   (Özgür Asya Radyosu – RFA) ‘da Sinciang Uygur Özerk Bölgesiyle ilgili Çin karşıtı haberleri yapabiliyor? Ayrıca, ABD dış politika çevrelerine yakınlığı ile bilinen ForeignPolicy dergisinde de makaleler yazıp, ailesinin kamplara götürüldüğünü iddia edebiliyor.

Psikolojik savaş unsurları yalana doymaz. Yüzyılın projesi diyebileceğimiz Bir Kuşak Bir Yol (İpek Yolu) Projesi ekonomik ve siyasal olarak Amerika’nın tekerine çomak sokan, denizyolu, karayolu ve demiryolu ağıyla tüm Avrasya’yı daha yakınlaştıran ticareti geliştiren bir proje. Kaybeden ABD bu durumu kabullenmeyecektir ve önümüzdeki günler başka yalanlara ve gündem değiştirmeye gebedir.

servetsenyigit@gmail.com                                  

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek