33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 01 Şubat 2021, Pazartesi 09:08:45 tarihinde eklendi. 1678 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AŞI OLDUK… - Metin Dikener

AŞI OLDUK…

 

Gazetemizin çok değerli okurları,

Geçen seneden beri başımıza bela olan, Çin’den yayılan, tüm dünyayı kasıp kavuran dolayısı ile Türkiye’yi de etkisi altına alan Korana Virüs denen bu bulaşıcı hastalıktan bir çok sevdiğimiz dostlarımızı, arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi kaybettik. Tüm bunlara  çok üzüldük. Yapılan ikazlara, alınan sıkı önlem ve kararlara maske, mesafe, temizlik kurallarına uyarak özen gösterdik. Aylar sıkıntı içerisinde geçerken tüm dünyada olduğu gibi bizlerde aşı çalışmalarına odaklandık. Nihayet beklenen Kovid 19 aşısı Çin’den Türkiye’ye geldi. Sağlık çalışanları ile başlayan aşı sıralaması ardından 75 yaş üstü vatandaşlarda idi. Randevu alındı. Gittiğimiz Sağlık Ocağında Aile Hekimimiz Sn Bülent Önder kontrolünde, hemşire kızımız Elif Erenci kovid 19 aşımızı hiç farkına varmadan sol kolumuza yaptı. Elif hemşireye eline sağlık dedik. Aile Hekimimiz Bülent Önder tüm aşı olan 75 yaş üstü vadandaşlara olduğu gibi kontrol amaçlı 15 dakika müşahede altında tuttu. Bu tamamen yapılan tedbir amaçlı, aşının yan etkisi olabilir mi! Böyle bir durum olmadı. Doktorumuz Bülent Önder’in, kontrol edip ‘’geçmiş olsun’’ diyerek uğurlaması da ayrı bir güzellikti. Buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

Hayırlısı ile Kovid 19 aşımızın ilk dozunu olduk. Sırası gelen mutlaka bu aşıyı yaptırmalı. Bu arada Sağlık Bakanlığı da Kovid 19 aşısı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Kovid 19 aşısında pek ciddi yan etkilerine rastlanmadı. Hafif yan etkisi olabilecek vadandaşları da bir tebliğ ile uyardı. Aşı yaptırdığınız yerde ağrı ve şişlik olursa buz olmamak şartı ile soğuk uygulama yapın. Hafif ateş ve titreme olursa parasetamol içeren ağrı kesici kullanabilirsiniz diyor. Bol bol su içme uyarısında da bulunuyor.

Bu yazımızda bundan sonra Kovid 19 aşısı olacak dostlara da bir bilgi niteliğinde olsun. İnşallah bu yapılan aşıların bir faydası olur. Biz kendimizi yine korumaya devam edeceğiz, maske mesafe temizlik kurallarına uyacağız.

İyi haftalar diliyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek