Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 22 Ocak 2021, Cuma 09:15:48 tarihinde eklendi. 2986 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DÜNYAYI PARÇALAYAN ABD PARÇALANIYOR - Servet Şenyiğit

DÜNYAYI PARÇALAYAN ABD PARÇALANIYOR

 

6 Ocak 2021 günü ABD Kongre binası basıldı ve çıkan arbede de beş kişi yaşamını yitirdi. Trump ‘ın çağrısıyla toplanan kalabalık , ABD seçim sonuçlarının onaylanacağı oturumu basarak dört saat süren eylem yaptılar. Sonrasında; ABD Kongresi delege oylarının   sayılmasıyla başkanlık seçimini Joe Biden’in kazandığını resmen onayladı. Olaylar sonrası Başkent Washington’ da sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve yasak 15 gün uzatıldı.

Peki, neydi bu hareket? Trump’a oy verenlerin Kongreyi basarak Biden’ın Başkan olmasını engellemek mi? Aslında değil. ABD’ de iki parti yani iki kutup arasındaki çelişkinin derinleşerek devam ettiği bir gerçek. Ancak unutulmamalı ki, sorun sadece seçim değil. ABD bölünmüş durumda. Eyaletlerden bağımsızlık sesleri yükseliyor. Bir tarafta yoksul Orta Amerika, diğer tarafta zengin kıyılar. Bir tarafta ulusalcılar, diğer tarafta küreselciler.

Kaçınılmaz olan bu sonuç, ABD ‘nin Batı Asya’dan ve Kafkasya’dan kovulması , beğenmediği ülke yönetimlerini kanlı bir şekilde deviren ülke kaynaklarına el koyan emperyalist ABD’ nin, Venezuela ve Türkiye’deki darbe girişimlerinin başarısız olması , ekonomik olarak Çin’in yükselişiyle rekabet edememesi gibi bir sürü nedenler sayabiliriz.

Binlerce Ulusal Muhafızın ,Kongrenin soğuk koridorlarında yerlerde uyurken ki fotoğraflarını basında görüyoruz. Derken , 25 bin tam teçhizatlı Ulusal Muhafız Washington sokaklarında geziyor. Bu Ulusal Muhafızlar Kongreyi kime karşı koruyorlar? Sokaklarda kime engel olmak için dolaşıyorlar? Kendi vatandaşlarına karşı, ABD yurttaşlarına karşı.

ABD medya kuruluşlarından bazıları, “Şu an Washington DC’de Afganistan ve Irak’taki ABD askerlerinin sayısının toplamından dan daha fazla ABD askeri var”  ifadeleriyle durumu anlatıyorlar. The Hill gazetesi , iç savaş döneminde başkanlığı devralan Lincoln’ den beri böyle bir hazırlığın görülmediğini yazdı. Kısacası Washington askeri bölgeye dönüşmüş durumda.                                                                                                                                         

Yeni Başkan Joe Biden, Kongre binasını basanlara terörist demişti. ABD yanlısı Soroscular Ukrayna ve Gürcistan’ da parlamento basarken özgürlük savaşçıları oluyor, hatta silahlı olanlara bile silahlı muhalifler oluyor. Aynı olay kendi ülkelerinde olunca, kendi vatandaşları terörist oluyor.

ABD Kongresi baskınının ayak sesleri zaten duyuluyordu. Bu olay, sadece sembolik bir olayla tamamen su yüzüne çıktı; eski devrin kapandığı, yeni bir devrin başladığı ilan edilmiş oldu. ABD  dünyayı tutuşturmak isterken kendisi yanmaya başladı. Sadece dünya değil, ABD ‘ de çok kutuplu hale geldi.

servetsenyigit@ gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek