Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 21 Ocak 2021, Perşembe 09:14:33 tarihinde eklendi. 1708 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

karışık - Metin Dikener

karışık

 

Bal liginde oynayan takımımız Lüleburgazspor’un yeni futbol sezonunda tekrar oynaması için Futbol Federasyonu’na 22 bin lira gibi bir para teminat olarak yatırılması gerekmektedir. Demek ki Lüleburgazspor Başkanı Sn Kenan Var benden bu kadar dedi! Bu parayı da Belediye Başkanımız Sn Murat Gerenli ödedi.

Ben de diyorum ki! Zamanında Lüleburgazspor Başkanı Sn Kenan Var’a yardım edilseydi, istenen destek verilseydi hiç şüphesiz ki şuan Sn Kenan Var başkanlığa devam ederdi. Yine de Sn Kenan Var’a Lüleburgazspor’a yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür edilmeli. Bundan sonra ne olacak sorusu da gündeme getirilmeli. Bal ligi maçları ne zaman ve nasıl oynanacak.

Şu koranavirüs gibi bulaşıcı ve çok tehlikeli olan hastalıktan dolayı bir çok sevdiğimiz dostlarımızı, futbol oynadığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Yine bu hastalığın bir an evvel bitmesi, halkımızı bu illetten korunması adına bir çok sıkı önlemler altında kaldık. 65 yaş üstü olarak doğru dürüst sokağa çıkamaz olduk. Tabii biz bu alınan önlemlerin, yapılan sıkı denetimlerin bizim sağlığımız için olduğunun da farkındayız. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyet gösterelim diyelim ve kendi yazımızın özüne dönelim.

Türkiye’de Profesyonel ligi maçları çok sıkı güvenlik önlemleri altında seyircisiz oynatılıyor. Her takımın kendilerini kontrol eden sağlık ekipleri var. Kontrol altında tutulmasına rağmen yine de maçlar tehire uğrayabiliyor. Peki kardeşim, Profesyonel liglerde durum böyle iken alt ligler yani amatör statü ile oynatılan bal ligi nasıl oynatılacak? Maçlar ne zaman nasıl başlayacak? Bu soru cevabını ne zaman bulacak. Bu maçların oynanmasında kontrol kimin elinde olacak. Şimdi Futbol Federasyonu karar verse, maçlar hemen oynanacak derse takımımız Lüleburgazspor bu maçlara hazır mı? Zira şu an Lüleburgazspor’un takımla ilgilenecek, bir Yönetim Kurulu yok. Benim edindiğim bilgilere göre Sn Kenan Var kongre kararı alacak. En önemli bir soruda kongrede başkanlığa kim ve kimler aday olacak. Tabii bu arada başkanlığa adı geçen adaylar var. Bunlardan biride Seyfullah Konyalı başkan olursa yönetimde kimler görev alacak. Başka bir isim Hasan Sertli. Daha önce Lüleburgazspor’da başarılı bir şekilde yöneticilik yaptı. Bence Hasan Sertli Kulüp Başkanlığına, Seyfullah Konyalı ise Lüleburgazspor Teknik Direktörlüğü’ne getirilmeli. Her iki yönetim kurulunda görev almak isteyenler bir çatı altında birleşmeli. Halkın sevdiği ve istediği güçlü bir Yönetim Kuruluna herkesin sahip çıkacağını net bir şekilde söyleyebilirim.

Futbol Federasyonu, Bal liginin gizli Profesyonel lig olduğunu bilmiyor mu. Bal ligini Amatör bir lig olarak mı görüyor! Bal ligi kurulduğunda, Bal liginden düşenler kendi bölgesinin şampiyon takımı ile oynuyor galip gelen bal ligine devam ediyordu.  Bu konuda OLAY HABER’de futbol federasyonuna bir yazı yazmıştım. Adı Futbol Federasyonu ama burada futboldan anlamayan, futbol bilgisi olmayan insanlar karar veriyor ve de bunu uyguluyor. Eyy Futbol Federasyonu yetkilileri! Hem futbolu bilmiyor hem de yanlış uyguluyorsunuz. Bölgesinde şampiyon olan bir takımı siz Bal liginden düşen, bölgesinin Amatör ligine dönen takımla oynatıyorsunuz! Bir sene boyunca yağmurda çamurda taraftarı ile şampiyonluğu kazanan bir takımın hakkını elinden alıyor, bal liginden küme düşen takıma veriyorsunuz. Bu yaptığınız büyük haksızlık futbolun adaletine uymuyor. Futbol Federasyonu yazımızı okuyunca olayın farkına vardı. Düşen takımlar kendi bölgelerine dönecek, çıkan takımlar Bal ligine yükselecek kararı alındı.

Ulusal basında bal ligi ile ilgili maç yorumu gördünüz mü? Peki Futbol Federasyonunda olanların hepsi futboldan anlıyor mu? Devamı var.   

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek