Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 16 Ocak 2021, Cumartesi 09:10:36 tarihinde eklendi. 2210 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD HAYDUT DEVLETTİR - Servet Şenyiğit

ABD HAYDUT DEVLETTİR

 

Amerika Birleşik Devletine yön veren , gelecekteki stratejilerini belirleyen Atlantik Konseyi’nin  2021 yılı için belirlediği “Riskler ve fırsatlar” listesinin “Riskler” bölümünün 10. Maddesinde “ Türkiye’nin 2021 yılında daha da haydutlaşacağı” ifade ediliyor.  Buradan anlıyoruz ki; ABD ,Türkiye’yi “haydut devlet” ilan ediyor.

Atlantik Konseyi görünüşte bir düşünce kuruluşu.  Fakat öyle değil. Pentagon, Dışişleri, CIA ile iç içe. ABD’nin stratejilerini belirlemede etkili. Raporları , ABD’nin yol haritası.

Tarihsel sürece baktığımızda, ABD’nin, yıkmak istediği ülkeyi haydut devlet ilan ettiğini görüyoruz. Afganistan’a haydut devlet dedi ve Afganistan yıllardır kargaşa ve kan gölü içinde. Irak’a haydut devlet dedi. Sonuçta bir milyon Müslüman öldürüldü, yüzbinlerce kadına tecavüz edildi. Yugoslavya’ya haydut devlet dedi, halkları parçaladı, insanları birbirine kırdırdı. Libya’ya haydut devlet dedi, halini görüyoruz yıllardır , iç savaş var. Küba’ ya haydut devlet dedi , sürekli yaptırımlar uyguladı, bereket diş geçiremedi.

ABD’ nin mantığını iyi görmemiz gerekiyor. ABD’ nin istediğini yapmadığında , kontrolden çıkmaya çabalayıp kendi ulusal çıkarlarını savunduğunda ,  ABD’ nin baskılarına direndiğinde , bölge sorunlarında ABD ‘yi devre dışı bıraktığında haydut devletsin. Hele bir de petrolün varsa ve petrolü millileştirdin mi, haydut devlet olmaktan başka şansın yok.

Hedefte hangi haydut devletler var? İran , Suriye , Venezuela , Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC)  ve Türkiye. Aslında , gücünün yeteceğine inansa Rusya’ yı ve Çin’ i de haydut devlet ilan edecek. Ancak, İran’ da amacına ulaşamadı. Suriye’de çok kötü durumda , Venezuela’da başarısız oldu , KDHC’ den resmen korkuyor , Türkiye’ deki 15 Temmuz darbe girişimi de başarısız oldu ve Türkiye ile ipler tamamen koptu.

Türkiye kamuoyu haydut devlet nitelemesini tepkiyle karşıladı. Türkiye dik duruş gösterdi. ABD yanlıları sessiz kalsalar da  tabanlarından itirazlar var. ABD , Türkiye’ yi haydut devlet ilan ederken kendi sonunu hazırlıyor.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek